Allianz připravila pro turisty dvě letní novinky v cestovním pojištění

12. 7. 2011 – 16:54 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Allianz připravila pro turisty dvě letní novinky v cestovním pojištění
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Vychází vstříc lidem v nesnázích a významně snižuje sazby mladým lidem

Všichni turisté, kteří si před zahraniční dovolenou uzavřou cestovní pojištění Allianz, se mohou těšit na dvě novinky, které pro cestovatele před letní sezónou připravila. Tou první je automatické a bezplatné prodloužení cestovního pojištění v případě nečekaných událostí, které brání klientovi vrátit se domů a druhou 50% sleva pro mladé cestovatele do 26 let, kteří si sjednají smlouvu on-line přes Allianz Direct.

Nečekané události, které vyvolaly v uplynulých měsících politické nepokoje a sopečná činnost, komplikovaly dopravu našich turistů zpět domů a nedobrovolně prodloužily jejich pobyt v zahraničí. „Klientům jsme proto nabídli možnost změny cestovního pojištění až ke skutečnému datu návratu a většinou jí také využili. Nyní jim tuto službu poskytneme automaticky a bez navýšení pojistného,“ uvádí Jana Slavíková, ředitelka cestovního pojištění Allianz pojišťovny.

Cestovní pojištění bude bezplatně prodlouženo turistům, kteří se nebudou moci kvůli závažným důvodům vrátit zpět do republiky. Jedním z nich jsou omezení v dopravě, která vznikla kvůli nepokojům, stávce nebo jako důsledek zemětřesení, sopečné činnosti, záplavy či jiné přírodní katastrofy. Bez pojistné ochrany nezůstanou ani klienti, kteří se v cizině museli podrobit bezodkladnému lékařskému vyšetření nebo hospitalizaci kvůli úrazu či akutnímu onemocnění vzniklému v době trvání pojištění.

„Automatické prodloužení cestovního pojištění, které se vztahuje na všechny smlouvy uzavřené až do 30. září letošního roku a platí také pro osoby blízké a doprovod pojištěného, pokud s ním zůstanou v cílové zemi a jsou pojištěni stejnou smlouvou. Pokud by jim tedy v této době vznikla v zahraničí škoda, Allianz ji zaplatí, “ doplňuje Jana Slavíková.

Mimořádná 50% sleva pak platí na cestovní pojištění sjednané on-line přes Allianz Direct pro všechny osoby do 26 let, které plánují cestu po Evropě, nebo do atraktivních destinací Egypta, Turecka či Tuniska. Nabídka platí až do konce prázdnin – 31. srpna a pro pobyty v délce trvání až 90 dní.

„Toto zvýhodněné cestovní pojištění zahrnuje léčebné výlohy bez jakéhokoliv limitu. Dále je možné sjednat pojištění úrazu, zavazadel, storno poplatků či odpovědnosti za škodu. Samozřejmou součástí cestovního pojištění jsou také asistenční služby, které jsou dostupné nonstop a v češtině,“ uzavírá Jitka Basová, jednatelka Allianz Direct.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články