Američan se soudí o polovinu Facebooku

5. 4. 2012 – 12:23 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Američan se soudí o polovinu Facebooku
Facebook oponuje tím, že předložený dokument je falešný a chce Cegliovu žalobu zamítnout., Foto:Facebook | zdroj: NašePeníze.cz

Američan, který se soudí o poloviční podíl ve Facebooku, se nebude moci v této fázi soudní pře dotazovat přímo zakladatele podniku Marka Zuckerberga. O rozhodnutí soudce ve čtvrtek informoval server BBC.

Paul Ceglia tvrdí, že dal v roce 2003 Zuckerbergovi tisíc dolarů, aby mu pomohl vytvořit Facebook, a že dohodu oba dva podepsali.

Facebook oponuje tím, že předložený dokument je falešný a chce Cegliovu žalobu zamítnout.

Cegliovi právníci byli požádáni, aby předložili znalecké posudky o smlouvě do dvou měsíců.

Soudce Leslie Foschio také prohlásil, že Cegliovi právníci by měli být schopni odpovědět na dotazy odborníků najatých Facebookem o předloženém dvoustránkovém dokumentu.

Zatímco Ceglia z Buffala říká, že ho smlouva opravňuje k polovičnímu vlastnictví Facebooku, Zuckerbergerovi zástupci oponují, že v té době nebyla koncipovaná na sociální sítě.

Právníci Facebooku tvrdí, že Ceglia s Zuckerbergerem v roce 2003 podepsali smlouvu o rozvoji softwaru pro mapování ulic. Dále obviňují Cegliu z toho, že dokument později pozměnil tak, aby v něm byly odkazy na Facebook.

Kromě toho, že soudce v téhle fázi odmítl Zuckerbergerův výslech, také zamítl žádost Cegliových právníků umožnit jim přístup k Zuckerbergerovým počítačům od roku 2003.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články