Američtí majitelé nových iPhonů podávají žaloby na Apple

2. 7. 2010 – 9:36 | Věda a technika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Američtí majitelé nových iPhonů podávají žaloby na Apple
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Američtí spotřebitelé začali podávat žaloby na nově prodávané smartphony iPhone čtvrté generace kvůli problémům se spojením. V noci na pátek o tom informovala agentura Itar Tass.

Model velmi špatně přijímá hovory nebo dokonce přerušuje spojení, pokud ho uživatel drží běžným způsobem. Problém způsobuje anténa.

Několik nespokojených majitelů dlouho očekávané novinky podalo žalobu na výrobce iPhonů společnost Apple a výhradního poskytovatele mobilní komunikace firmu AT & T k soudům ve státech Kalifornie a Maryland. Žalující se domnívají, že firmy vědomě pustily do prodeje nekvalitní výrobky a jsou vinny z "utajování informací, nedbalosti, lživé reklamy a vývoje vadného designu". Ve všech případech je základním problémem iPhonů špatná konfigurace antény. Aby fungovala, je nutné držet iPhone ve velmi nepřirozeném úhlu.

Problém se dá řešit dvojí cestou: Výměnou smartphonu za opravený model s příplatkem 10 procent z celkové ceny. Další možností je koupě speciálního pouzdra, které nevýhody antény eliminuje. Pořídit se dá v obchodech AT & T a stojí kolem 30 dolarů. V obou případech však spotřebitel prohrává, konstatovali žalující majitelé iPhonů.


-Dana Rybáková, Mediafax

Kam dál: Apple iPad prošel v Česku spotřebitelským testem, jak dopadl?

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články