Analytik Michl: Českou ekonomiku čeká v nejbližších letech vyšší inflace

21. 6. 2011 – 21:23 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Analytik Michl: Českou ekonomiku čeká v nejbližších letech vyšší inflace
V příštích třech až pěti letech nás čeká o trošku vyšší inflace, než jsme byli zvyklí a zároveň větší regulace, Foto: | zdroj: NašePeníze.cz

Českou ekonomiku čeká v následujících třech až pěti letech vyšší inflace doprovázená větší regulací, investoři by proto měli své peníze vložit do komodit. V úterý to řekl portfoliový stratég Raiffeisenbank Aleš Michl.

"V příštích třech až pěti letech nás čeká o trošku vyšší inflace, než jsme byli zvyklí a zároveň větší regulace. Bude to období finanční represe. Tak velké zadlužení vlád vyspělých ekonomik bylo naposledy po druhé světové válce. Když se kouknete do historie, tak polovinu času mezi 1945-1980 byly výnosy ve vyspělých ekonomikách reálně, tedy po odečtení inflace, kolem nuly anebo v minusu. Aby se umazávaly státní dluhy. Proto doporučuji poradit se o rozšíření portfolia třeba o akciový fond, fond chránící před inflací anebo o komoditní fond – podle toho jak přesně to pasuje k investičnímu profilu a k tomu v jaké měně člověk investuje," radí Michl, kterému teď přijde vhodné mít v portfoliu produkt, který má šanci zdolat budoucí inflaci. "Jinak vám stát bude ukrajovat úspory," dodal analytik.

-Filip Sušanka | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články