Automobilkám Škoda a Volkswagen se daří, zisky rostou o desítky procent

27. 10. 2010 – 21:41 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Automobilkám Škoda a Volkswagen se daří, zisky rostou o desítky procent
Volkswagen ukončil třetí čtvrtletí s čistým ziskem 2,2 miliardy eur, Foto: Volkswagen | zdroj: NašePeníze.cz

Provozní zisk automobilky Škoda Auto stoupl v prvních devíti měsících tohoto roku o 64,4 procenta na osm miliard korun. Automobilka o tom informovala ve středu. Daří se i mateřskému Volkswagenu.

Tržby automobilky vzrostly o 16,3 procenta na 160 miliard korun.

Od ledna do konce září tohoto roku Škoda Auto prodala 568 990 vozů, čímž dosáhla nového prodejního rekordu. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku prodeje firmy stouply o 12,8 procenta.

 

K tématu:

- Škodovka je příliš dobrá, VW chce kvalitu automobilů Škoda snížit

- Šéf VW zakázal škodovky s extra výbavou

 

„Pozitivní finanční výsledky prvních devíti měsíců roku 2010 jsou důsledkem trvalého a ziskového růstu podniku,“ zdůraznil předseda představenstva společnosti Škoda Auto Winfried Vahland. „Nikdy předtím jsme v prvních devíti měsících roku neprodali více vozů než letos. V tomto kurzu pokračujeme. Výrazně přitom chceme přidat právě na globálních růstových trzích v Rusku, Indii a v Číně. Současně chceme posílit svou dobrou pozici v Evropě,“ dodal Vahland.

V prvních devíti měsících vzrostly zejména prodeje nových modelů Škoda Yeti a Škoda Superb.

 

Volkswagen ukončil třetí čtvrtletí s čistým ziskem 2,2 miliardy eur

 

Největší evropská automobilka Volkswagen, která vlastní i českou Škoda Auto, uzavřela třetí čtvrtletí s čistým ziskem 2,2 miliardy eur (54,16 miliardy korun), což je více než desetinásobek hospodářského výsledku stejného období loňského roku. Informovala o tom ve středu agentura AFP.

Automobilka vykázala dobré výsledky i za celých prvních devět měsíců tohoto roku. Tržby stouply o 19,9 procenta na 92,5 miliardy eur (2,3 bilionu korun) z 77,2 miliardy eur (1,9 bilionu korun) ve stejném období loňského roku.

Provozní zisk společnosti během prvních devíti měsíců vrostl téměř trojnásobně na 4,8 miliardy eur (118,18 miliardy korun) z 1,5 miliardy eur (36,93 miliardy korun).

Prodej automobilů stoupl ve třetím čtvrtletí na 5,4 milionu kusů z 4,8 milionu kusů ve třetím čtvrtletí loňského roku.

"Během prvních tří čtvrtletí tohoto roku se nám podařilo udržet extrémní úspěšnost růstu našeho podnikání a máme tak pozici na to, abychom dosáhli našich cílů určených ve Strategii 2018," prohlásil šéf automobilky Martin Winterkorn. Ten chce z Volkswagenu vybudovat největší automobilku na světě a z první příčky srazit současnou světovou jedničku Toyotu.

-David Vandrovec,Mediafax

Kam dál?

- Volkswagen chce koupit značku Alfa Romeo

-

Kurzy

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články