Oznámení The Island: NFS / Sims / Theme Park
zdroj: tisková zpráva

Oznámení The Island: NFS / Sims / Theme Park

19. 9. 2006 14:14 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nová masivně multiplayerová série s převratným konceptem několika provázaných her na jediném rozlehlém ostrově.

S Motor City Online (2001) a The Sims Online (2002) to neklaplo, ale Electronic Arts se nevzdali. Před okamžikem na internet prosákla tisková zpráva s oznámením nové masivně multiplayerové série s převratným konceptem. Věrna názvu The Island, půjde o jeden fiktivní ostrov s rozličným klimatem/počasím (od slunečných pláží až po zasněžená horská údolí) o rozloze skoro tisíc kilometrů (600 mil) čtverečních, který se stane dějištěm více souběžně hraných a vzájemně provázaných, ale samostatně prodávaných her. Překvapivě již na letošní listopad jsou avizovány první tři - Need for Speed: The Island, The Sims: The Island a Theme Park: The Island - přičemž další přibudou v příštím roce. Vyjdou pro PC, X360, PS3 a Wii, jejichž hráči se budou potkávat na jednom místě nehledě na platformu (s výjimkou Theme Parku, který vznikne jen pro osobní počítače). Cena každé z nich zatím není známa, ale pokud by byla přemrštěná, dají se čekat stížnosti na téma, že si EA usnadňují práci vytvořením pouze jednoho herního světa (o to však zase bude moci být propracovanější) při recyklaci vesměs provařených hratelnostních principů.

Nejzajímavější počin Need for Speed: The Island se zjevně inspiroval nápadem z Test Drive Unlimited, jelikož dovolí svobodné ježdění po 1600 kilometrech otevřených silnic. V licencovaných muscle i futuristických autech budete na celém ostrově závodit na čas, proti patnácti počítačem řízeným soupeřům v offline módu nebo proti sedmi živým oponentům v multiplayeru. Do cesty se bude plést civilní provoz a neobvyklé je, že má být ovládaný lidmi či umělou inteligencí.

V The Sims: The Island si nejprve vyberete, zda má vaše rodinka bydlet v pohoří, na pobřeží nebo ve městě. Jak v offline, tak v online módu se budete moci pustit do volné nekonečné hry (free play mód) nebo sledovat vyprávění příběhu, který ještě zpestří možnost kooperativní souhry s živým kamarádem přes obrazovku rozdělenou na dvě poloviny (split-screen).

A konečně Theme Park: The Island. Ten se samozřejmě nemůže zabývat ničím jiným, než vybudováním a řízením zábavního parku, někde na tom samém ostrově. Klasicky navrhnete a postavíte atrakce dle svého gusta, určíte vstupné a ceny, doplníte park obchůdky či okrasnými objekty, zorganizujete speciální program a najmete obsluhu, v čemž spočívá jediná výrazná inovace oproti starým titulům se značkou Theme Park. V singleplayeru totiž budete moci zaměstnat své vlastní Simy, kteří mohou také park pouze navštívit. V multiplayeru provedete to samé s živými lidmi.

Update 22:00 - tak jsme se zřejmě stali obětí podvrhu, ale to se stává i v lepších rodinách :) Sajtě Xbox-newz.de prý německá pobočka EA vše dementovala (thx Laku). Přesto, tisková zpráva působila velice věrohodně co do formy i obsahu. A nebylo by to poprvé, co by její kostra unikla s pártýdenním předstihem před zamýšleným uveřejněním (viz např. Sims 2: Pets)... Umí někdo ze čtenářů korektně ověřit, zda přeci jen nemají EA u amerického patentového úřadu zaregistrovanou ochrannou známku The Island, jak hlásala ona, nyní již odstraněná PR?

zdroj: PR

jd

Nejnovější články