Oznámení first-person akce Unseelie
zdroj: tisková zpráva

Oznámení first-person akce Unseelie

2. 9. 2004 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Octagon Entertainment a australský vývojářský tým KaWoW oznámily, že spolupracují na nové first-person akci kombinující prvky adventury, hororu a keltských mýtů.

Hra má název Unseelie a její dokončení se předpokládá v pozdějších měsících příštího roku. Nabídnout by vám měla napětí, dobrodružství i nepředvídatelnou akci v podobě četných akčních soubojů. Průběh těchto bojů bude s každým vaším pokrokem složitější, rozmanitější a rychlejší. Jak již bylo naznačeno, tato hra ale nebude pouze o bojování. Budete muset projevit také trochu šikovnosti a mazanosti, protože vás na cestě čeká spousta záludných a klamavých překážek.

Příběh hry vypráví o řidiči, který se svým vozem narazil do stromu poté, co se snažil vyhnout něčemu, co se přimotalo do silnice a vypadalo to jako dítě. Když se probouzí z bezvědomí, cosi ho táhne do starověkého lesa, který je - jak se později ukáže - Zemí věčné smrti, neboli "Tir-Na-Brach-Marbh". Tento les, resp. jeho nadpřirozené větve a kořeny, zaplavily v 17. století jednu irskou vesničku, kterou tak naprosto odřízly od okolního světa, pročež se zde navíc téměř zastavil čas. Náš hrdina má jedinou možnost, jak se odsud dostat, a to bojovat s něčím, čemu se v keltské mytologii říká "Unseelie" - prokletý národ podivných stvoření. Za porážku každého velkého pána démonů, získá jeden ze sedmi keltských elementů, které mu nakonec pomohou uniknout z hnízda krále Finvarry, krále smrti.

V průběhu tohoto dobrodružství se setkáte se spoustou mýtických postav, pojmů a symbolů. Vaší primární zbraní má být pevná věčná tyč, která se mění s upgrady založenými na již zmíněných sedmi elementech keltského folklóru - ohni, vodě, zemi, vzduchu, dřevě, kovu a duši. Taktické možnosti využití těchto prvků budou zvyšovány různými artefakty. Například s takovým, který vám umožní zkombinovat prvky kov a oheň, budete moci nepřítele překvapit proudem tekutého rozžhaveného železa. Bohužel všechny ty působivé efekty, dramatické 3D prostředí a další záležitosti dokreslující atmosféru, o kterých hovoří tisková zpráva, zatím nemáme možnost nijak shlédnout ani posoudit, protože žádné obrázky nebo filmečky ze hry ještě nevyšly. To je ovšem - doufejme - jen otázka času.

zdroj: BluesNews

korgull

Nejnovější články