AVG vstoupí na varšavskou burzu 10. listopadu

22. 9. 2010 – 19:54 | Investice | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

AVG vstoupí na varšavskou burzu 10. listopadu
Akcie budou na burze prodávat pouze současní akcionáři firmy | zdroj: NašePeníze.cz

Akcie české softwarové firmy AVG Technologies by se na varšavské burze měly objevit 10. listopadu. Píše to středeční polský burzovní deník Parkiet.

Jak již dříve informovala agentura Mediafax AVG umístí na varšavské burze primární emisi akcií v hodnotě 400 až 800 milionů eur (9,85 až 19,7 miliardy korun).

"Poté nebude společnost vydávat žádné nové akcie, vzhledem k tomu že by (primární emise akcií) měla vydělat dostatečnou hotovost," uvedl zdroj agentury Reuters minulý týden. Vedle varšavské burzy by měla AVG vstoupit ještě na zatím nejmenovanou západoevropskou burzu. Kdy by to přesně mohlo být, Parkiet neinformuje.

Akcie budou na burze prodávat pouze současní akcionáři firmy. Objem akcií, které nakonec na burzu půjdou, ale zatím nebyl oficiálně zveřejněn.

Největším akcionářem je investiční fond Enterprise Investors, který drží 34 procent akcií.

AVG Technologies je čtvrtý největší poskytovatel antivirových řešení na světě podle objemu nainstalovaného bezpečnostního software. Volně dostupným, nebo placeným programem od AVG chrání své počítače a sítě více než 110 milionů uživatelů v celkem 170 zemích světa. Společnost se sídlem v nizozemském Amsterdamu disponuje celosvětovou sítí téměř 6000 prodejců, partnerů a distribučních týmů.

-Martin Carek, David Vandrovec, Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články