AXA - Certifikát BALANCE 6: zhodnocení 13 % za první rok

10. 5. 2010 – 19:35 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

AXA - Certifikát BALANCE 6: zhodnocení 13 % za první rok
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Maximální úroveň zhodnocení 13 % vyneslo v prvním roce klientům jednorázové investiční životní pojištění od AXA životní pojišťovny Certifikát BALANCE 6.

Vysoký výnos souvisí se silným růstem ceny ropy, který ve sledovaném období dosáhl 75,8 %.Díky investiční strategii Certifikátu BALANCE 6 založené na široce diverzifikovaném portfoliu mají klienti možnost využít potenciál finančního trhu a zajímavě zhodnotit svou investici. V prvním roce přinesla klientům vynikající zhodnocení ropa. Diverzifikace nabídne v následujícím období další příležitosti,“ uvedl Ľubor Vrlák, ředitel životního pojištění a investičních fondů AXA ČR a SR.

Certifikát BALANCE 6 využívá investiční strategii „Lock The Best Note“, která za každý rok pojištění umožňuje na základě vývoje zhodnocení šesti základních aktiv indexového koše zvýšit hodnotu počátečního vkladu podle výsledku nejvýkonnějšího aktiva. Na konci prvního roku se vyhodnotí vývoj všech sledovaných aktiv oproti jejich hodnotám na počátku pojištění a vybere se nejlepší z nich. Jeho procentní zhodnocení se započte do participačního součtu pro celkové zhodnocení. V dalších letech už toto aktivum není do indexového koše zahrnuto. V následujících letech se uvedený postup vždy opakuje se zbylými aktivy. V každém roce lze připsat nanejvýš 16 procentních bodů.

Za šest let tak může hodnota participačního součtu dosáhnut až 96 % počáteční hodnoty vložených prostředků. Na konci pojištění je garantována výplata 100 % vložených prostředků. Jako bonus získává klient zdarma pojistné krytí pro případ úmrtí následkem úrazu až do výšky 1,5 násobku aktuální hodnoty investice.

Fond investuje do komoditních a akciových indexů:
1. Ropa – WTI OIL FIRST FUTURE
2. Zlato – GOLD LIME SPORT PRICE
3. S&P GSCI Agricultural Index Excess Return
4. Evropský akciový index DOW JONES EUROSTOXX 50
5. Japonský akciový index NIKKEI 225
6. Americký akciový index S&P 500

Hlavní výhody Certifikátu BALANCE 6 spočívají nejen v poměrně vysokém potenciálním výnosu, ale také ve 100% záruce návratnosti investice, nulovém vstupním poplatku a rovněž dostupnosti finančních prostředků během celé doby investování. Bonus ve formě pojistné ochrany pro případ úmrtí následkem úrazu v průběhu pojištění dává klientovi také jistotu zabezpečení jeho rodiny.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články