AXA zavádí novinky zaměřené na lepší ochranu investic do životního pojištění

17. 5. 2010 – 14:30 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

AXA zavádí novinky zaměřené na lepší ochranu investic do životního pojištění
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Realokaci, zamykání výnosů a funkce Stop-loss.

Tyto novinky zaměřené na ochranu, bezpečnost a návratnost investic si nyní mohou při sjednávání smlouvy na některý z produktů investičního životního pojištění sjednat klienti finanční skupiny AXA.

Princip realokace je založen na tom, že si pojistník nastaví zahájení a dobu trvání, po níž chce převádět poměrnou část svých investic do fondu Sérenité 90. „Fond Sérenité 90 je fond s ochranou kapitálu, tedy fond s nižším investičním rizikem. Investované částky v něm nemohou klesnout pod 90 % hodnoty celkové investované částky,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA pro ČR a SR. „Tímto přístupem zajistíme, že hlavně ke konci pojistné doby se klientova investice stává konzervativnější a tím pádem tolik nepodléhá výkyvům finančních trhu.“

Zamykání výnosů má za cíl ochranu již dosažených klientových investic před možným budoucím snížením jejich hodnoty, a to především v důsledku poklesu ceny podílů ve fondech s vyšším investičním rizikem. Pokyn k přesunu se vydává v momentu, kdy výnos přesáhne předem nastavený limit. Částka přesahující limit se převede do fondu Sérenité 90.

Funkce Stop-loss umožňuje přesun investic v případě, že dojde k poklesu hodnoty pod předem definovanou ztrátu. Pokud je dosažena či překročena předem definovaná ztráta, dojde automaticky k přesunu zbytku klientových investic do fondu Sérenité 90. Tato funkce je oceňována zvláště ke konci pojistného období, kdy je pravděpodobnost rychlého zotavení trhů malá.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články