Vývojář Sony propuštěn za mnoho řečí
zdroj: tisková zpráva

Vývojář Sony propuštěn za mnoho řečí

7. 2. 2006 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Josh Robinson, 3D vývojář, dnes už bývalý zaměstnanec Sony - byl odejit na základě neloajality k firmě a kvůli údajnému porušení NDA.

Podílel se na vývoji několika filmových dem, které byly prezentovány na E3 2005 za zavřenými dveřmi. Jeho pohled na dění kolem Playstation 3 je více než skeptický. Stručně řečeno, současný stav má asi k ideálu hodně daleko. Spousta věcí, které uvádí mohou být nepřesnosti nebo domněnky, ale přesto - za co že byl vlastně vyhozen? Řekl například:

    Můj okamžitý dojem z Playstation 3 je.... Kde je? Vážně, kde je?... Takže, co se na to dá říct? Obdrželi jsme jeden z pěti dev kitů pro USA, už někdy dávno. Pár společností v USA, stejně jako společnosti za oceánem, totiž dostalo za úkol vytvořit demo - za méně než 9 týdnů a na první generaci dev kitu. Nyní budu upřímný. Co většina společností udělala, je podvod. Celé demo. Myslím tím, že jsou schopni přijít s hezkou grafikou, parádními triky a nascriptovanými událostmi. Na konci to ale není demo generované v reálném čase a neběží na PS3.

    Byl jsem přesvědčen, že chceme zničit Xbox 360 jen samotným jménem "Sony". A čím více času uplynulo, tím větších pochyb jsem nabyl. Všechno co jsem vyvíjel nebo viděl vyvinuté, mělo hodně daleko k tomu, aby to bylo "next gen". Počet polygonů nebyl o nic větší, neviděl jsem žádný Subsurface Scattering (způsob jak nechat světlo prostoupit nějakým objektem), neviděl jsem mnoho HDR nasvětlení, a pokud je, tak ho "simulují", ale ve skutečnosti nedělají... Neviděl jsem next gen fluidní dynamiku (simulace pohybu kapalin) nebo dynamiku objektů (také část fyziky)... Nemáme ovladač, není tu žádný síťový kód (pro online službu Sony) a není tu žádná krabice. Pořád to má velikost normálního počítače (myšleno dev kit). Jsem přesvědčen, že PS3 bude mít jednou pár "crazy" her, které ukáží co umí, ale její plný potenciál se neukáže, dokud konzole nebude mezi hráči alespoň rok. To bude extra čas, který budou vývojáři potřebovat na práci s finální podobou systému, aby vytvořili skutečné next gen hry.

    Hra kterou vyvíjíme jako startovní titul, je podle mě "hlavně to vydej" titul. Nevypadá na novou generaci. Vypadá dobře, to ano. Ale to proto, že jde o hru která vznikla v posledních době. A tady se bavíme o konzoli, která bude na trhu možná více než 5 let! Budou ještě hry, které děláme dnes, vypadat za pět let dobře? Jediná možnost je, že hry které vyjdou zároveň s Playstation 3, budou dramaticky vylepšené. Tak moc, že budou schopné přečkat test času až do té doby, než se objeví nový systém (PS4). Všichni jsme viděli Gears of War pro Xbox 360. Jestli to bude vypadat při uvedení alespoň z poloviny tak dobře, tak mě to položí!
zdroj: Beyond3D

cappy

Nejnovější články