Billboardy zmizí z dálnic, ŘSD konečně rozhodlo

23. 11. 2010 – 18:49 | Média | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Billboardy zmizí z dálnic, ŘSD konečně rozhodlo
ŘSD chce některé smlouvy ukončit ještě před vypršením jejich platnosti, Fotoilustrace: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Z českých dálnic, rychlostních silnic i silnic první třídy zmizí reklamní billboardy, v úterý o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na svých stránkách. To postupně ukončí smlouvy na pronájem všech míst, na kterých se reklamní plakáty nyní nacházejí.

"Do konce listopadu letošního roku bude všem smluvním partnerům doručeno oznámení o ukončení smluvního vztahu v termínech daných jednotlivými nájemními smlouvami s výzvou o odstranění k tomuto datu," stojí na stránkách ŘSD.

Celkem má stát podepsané smlouvy na více než 2 200 reklamních ploch, z nichž řada je oboustranných. ŘSD informovalo, že má v tuto chvíli uzavřeno 21 platných nájemních smluv, a to celkem s osmi společnostmi včetně řady dodatků uzavíraných v letech 1992 až 2010.

ŘSD chce některé smlouvy ukončit ještě před vypršením jejich platnosti. "Všichni smluvní partneři jsou vyzýváni, aby doložili podklady pro výpočet výše nájemného v letech 2008, 2009, 2010," dodává ředitelství na svých stránkách.

Vedení ŘSD už v září zadalo audit všech reklamních ploch, jejich počtu a umístění podél dálnic. "Cílem auditu je zdokumentování a prověření platnosti smluv a dodržování smluvních ujednání, ale zejména urychlené odstranění reklamních ploch umístěných podél dálniční a silniční sítě v rozporu s dopravními normami na úkor bezpečnosti provozu," vysvětlil generální ředitel ŘSD Jiří Švorc.

Audit tak má odhalit ty poutače, které jsou podél silnic bez povolení či nesplňují požadavky na bezpečnost silničního provozu. Ty by měly být odstraněny podle ředitelství už během prvního čtvrtletí příštího roku bez ohledu na délku smluvního vztahu.

-Denisa Čermáková,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články