Bohatí budou ještě bohatší - majetek se jim do roku 2020 zdvojnásobí

5. 5. 2011 – 8:59 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Bohatí budou ještě bohatší - majetek se jim do roku 2020 zdvojnásobí
Země jako Čína, Brazílie, Rusko a další rozvíjející se trhy vytváří nové milionáře rychlejším tempem, Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Bohatí budou ještě bohatší, nejen ve Spojených státech amerických, ale zejména v rozvíjejících se ekonomikách. Hodnota veřejných a soukromých investic vlastněná nejbohatšími rodinami by se do roku 2020 měla zdvojnásobit na 202 bilionů dolarů, informovala

Podle průzkumu, který provedla společnost Deloitte LLP mezi miliardáři ve 25 zemích, by hodnota investic měla vzrůst z letošních 92 bilionů (1,5 trilionu Kč) na 202 bilionů dolarů (3,3 trilionu Kč) v roce 2020.

Současně v rozvinutých ekonomikách vzroste i počet rodin, které vlastní více než jeden milion dolarů (16,26 milionu Kč), a to o dvě třetiny na 55,5 milionu, zatímco v rozvíjejících se zemích, jako je Čína, Indie a Brazílie, se jejich počet více než zdvojnásobí na deset milionů.

Přesto Deloitte očekává, že nejvíce světových boháčů bude nadále žít ve Spojených státech amerických a v Evropě. Jen v USA by do roku 2020 měl počet milionářských domácností zdvojnásobit na 20 milionů a celkově by hodnota majetku amerických boháčů měla dosáhnout 87 bilionů dolarů (1,4 trilionu Kč).

Země jako Čína, Brazílie, Rusko a další rozvíjející se trhy vytváří nové milionáře rychlejším tempem, za tímto vývojem stojí především silný ekonomický rozvoj či vysoká cena komodit. V deseti hlavních rozvíjejících se ekonomikách by se majetek bohatých domácností měl ztrojnásobit z letošních sedmi bilionů na 25 bilionů dolarů (406 bilionů Kč) v roce 2020.

Začínali třeba jako pikolíci, dnes mají miliardy - příběhy boháčů

-Simone Radacicova | MED

- Jak zbohatnout? Jaké jsou vlastně cesty k bohatství

- Lidé věří více gamblingu než investování. Kde zbohatnete?

- V Rusku se za rok zdvojnásobil počet dolarových miliardářů

- Forbes: Tři Češi se dostali do žebříčku nejbohatších lidí světa

- Dvacet nejbohatších lídí světa. Gates se vzdal vedení, rozdal peníze na charitu

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články