Bohatství a peníze u žen ovlivňují i kvalitu sexu

21. 8. 2011 – 9:11 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Bohatství a peníze u žen ovlivňují i kvalitu sexu
Bohatství je sexy: Ženy si lépe užijí sex s pracháči, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Je to už obehraná písnička, kterou však bulvár svému obecenstvu vždy rád zapěje. Pohledná dívka zvítězí v některé ze soutěží krásy, a zakrátko padá do náruče zámožného milence, který střídá zpravidla mnohem méně majetného nápadníka "ze študáckých let".

Bulvární obecenstvo - než zapomene - se nad zvěstí ušklíbne a pomyslí si cosi o další nestoudné zlatokopce, jež s vejitím ve známost, s medailí krásy na klopě (vlastně s korunkou na hlavě) mění romantickou lásku za bohatství, pozlátko, luxus, materii.

Možná však, že i za touto "obehranou písničkou" je radno hledat vyšší motivy - spíše hlubinnou potěchu duše než prchavou potěchu, kterou skýtají třpyt, samet a šperky. A hlubinnou potěchou duše není myšleno nic jiného než sexuální vyvrcholení. Badatelé Thomas Pollet a Daniel Nettle dospěli totiž ve své studii z roku 2009 k závěru, že kvalita a frekvence ženského orgasmu stoupá s naditostí partnerovy peněženky.

"Růst partnerova příjmu má vysoce významný pozitivní efekt na četnost orgasmů dané ženy," shrnují autoři výzkum, který provedli na rozsáhlém vzorku čínské populace a o němž zpravují v žurnálu Evolution and Human Behavior. Zaklínají se přitom, že se jim podařilo vyloučit vliv dalších proměnných, jež by na kvalitu vyvrcholení žen mohly mít vliv, jako jsou věk, dosažené zdělání, životní spokojenost, zdraví, délka vztahu a další.

Studie tak může posloužit nejen oněm pohledným dívkám (jako obrana a argument tváří v tvář úšklebům bulvárního auditoria), nýbrž i té části vědecké obce, jež je přesvědčena, že ženský orgasmus není jen bezfunkční odezvou na mužskou ejakulaci. Jak vysvětlují Pollet s Nettlem, schopnost ženy dosahovat orgasmu je ve světle výsledků jejich studie spíše adaptivním měřítkem kvalit partnera.

Tedy jevem nikoli bezfunkčním, naopak. Žena se v náručí zámožného muže zkrátka cítí tak dobře nikoli proto, že snad propadla mamonu, ale že ji s ním sex prostě více baví.

A chtěla tak tomu sama matka příroda. Čím zámožnější totiž muž je, tím schopnější bývá v konkurenčním, celospolečenském boji o zdroje. A matka příroda je ráda, množí-li se a reprodukují právě ti nejschopnější, nejkvalitnější - a ano, tedy i nejzámožnější.

-Lukáš Kovanda, redaktor, Týden | Čtěte na Investičníweb.cz také Boháči a naháči: Sociální nůžky se v ČR rozevírají stále více

Kam dál?

- Sex v Česku živí 25tis lidí - jsme mezi dvacítkou sexuálních destinací na světě

- Jak zbohatnout? Jaké jsou vlastně cesty k bohatství?

- Dvě třetiny čechů jsou "milionáři" - Kde je hranice bohatství?

- Jak žít déle? Musíte být bohatí!

- Bohatí budou ještě bohatší - majetek se jim do roku 2020 zdvojnásobí

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články