Část akcionářů Orco chce svrhnout generálního ředitele i představenstvo společnosti

25. 3. 2010 – 16:13 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Část akcionářů Orco chce svrhnout generálního ředitele i představenstvo společnosti
Vedení firmy Orco prý nezvládá úkol snížit zadlužení, Foto: ORCO | zdroj: NašePeníze.cz

Vedení firmy Orco prý nezvládá úkol snížit zadlužení společnosti a mělo by proto odejít. Ve čtvrtek to uvedli akcionáři vlastnící více než deset procent hlasovacích práv společnosti Orco Property Group.

Akcionáři požádali o svolání řádné valné hromady, jejímž účelem má být odvolání současných členů představenstva včetně generálního ředitele a jmenování nového vrcholového managementu. Představenstvo má nyní 30 dní na svolání valné hromady.

 

„Ztratili jsme důvěru v osobu generálního ředitele. Ani po uplynutí roční lhůty, po kterou se Orco nacházelo v ochraně před věřiteli, se mu nepodařilo snížit obrovské dluhy, čímž likviduje naděje na zpětné oživení společnost,“ uvedl v tiskové správě Jean-Pierre Mattei, zástupce těchto dvou akcionářů, který bude navržen jako nový předseda představenstva. „Prvořadým cílem nového představenstva bude snížit zadlužení nejméně o 25 procent, což považujeme za podmínku nutnou k přežití společnosti,“ zdůraznil Mattei.

Orco Property Group vlastní nemovitosti především v zemích střední Evropy, Německu a Rusku. Konsolidovaný dluh skupiny přesáhl 1,6 miliard eur (cca 40 miliard korun). Během posledních tří let cena akcie Orco klesla ze 130 eur na 7 euro (z 3300 korun na 178 korun).

(Mediafax)

Kam dál?

- FIO koupilo akcie firmy ORCO - Proč?

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články