Ceny bytů rostou jen v Ostravě, přesto jsou jedny z nejlevnějších

24. 10. 2010 – 21:34 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Ceny bytů rostou jen v Ostravě, přesto jsou jedny z nejlevnějších
Stále je ale bydlení v Ostravě levnější než ve většině dalších měst v ČR | zdroj: NašePeníze.cz

Ostrava je jediným z velkých českých měst, kde zdražují byty. Vyplývá to z údajů jednoho z tuzemských realitních serverů.

"Server má aktuálně v nabídce téměř 160 tisíc nemovitostí, inzerují na něm všechny významné realitní sítě jako RE/Max, Century 21 nebo Realitní společnost České spořitelny i lokální realitní kanceláře, takže údaje jsou vypovídající," uvedl mediální zástupce serveru Marek Pražák.

Průměrná cena za metr čtvereční bytu je na počátku posledního letošního čtvrtletí podle údajů portálu v Ostravě skoro o čtyři procenta vyšší, než byla v polovině roku. Růst cen, a to o 0,4 procenta, zaznamenalo ve třetím čtvrtletí ještě Brno. Ve všech ostatních krajských městech včetně Prahy pak šly ceny bytů mezičtvrtletně dolů.

Ceny nejčastěji prodávaných bytů (60 m2) vzrostly v Ostravě od začátku roku o více než desetinu, což je v celorepublikovém srovnání naprostá výjimka. "Stále je ale bydlení v Ostravě levnější než ve většině dalších měst v ČR, nižší ceny jsou pouze v Ústí nad Labem," řekl ředitel portálu Jan Štěp.

-Ivana Gracková,Mediafax

Kam dál?

- Ceny bytů klesly o 14 %... Podle ČNB to prý stačí

- Ceny bytů klesají, nebo rostou? Statistici se přou s developery a realitkami

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,310
USD 23,380 23,480
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články