ČEPRO pro řidiče rozšířilo nabídku alternativních paliv

12. 4. 2010 – 17:34 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ČEPRO pro řidiče rozšířilo nabídku alternativních paliv
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Společnost ČEPRO zahájila prodej tří nových, moderních alternativních paliv.

V rámci maloobchodu je na vybraných čerpacích stanicích EuroOil v nabídce nová nafta EKODIESEL, pro zákazníky s upravenými benzinovými motory je připraven Ethanol E85. Ve všech velkoobchodních skladech je pak k dispozici také stoprocentní alternativní palivo FAME pro vznětové motory.

Řidiči projíždějící Prahou, Brnem, Českými Budějovicemi, Šlapanovem či Hodonínem si mohou na čerpacích stanicích EuroOil zakoupit novou bionaftu EKODIESEL (směs RME a nafty motorové). „Výhodou alternativního ekologického paliva EKODIESEL je možnost celoročního využití, tedy i při silných mrazech. Směs motorové nafty a methylesteru řepkového oleje má navíc zvýšenou mazací schopnost. Podařilo se nám také snížit cenu oproti standardní naftě,“ říká obchodní ředitel společnosti Jan Duspěva.

V Ostravě a Českých Budějovicích je automobilistům k dispozici nový bioethanol E85 (směs biolihu a automobilového benzinu) určený pro benzínové vozy s upraveným spalováním. Směs 70 – 86 % bezvodého lihu a 14 – 30 % benzinu Super 95 dává motoru vyšší dynamiku a šetří životní prostředí. „Při jeho spalování vznikají mnohem nižší emise než u běžných benzinových aut. Biolíh má vyšší oktanové číslo, takže při jeho spalování je auto výkonnější, pružnější a rychleji reaguje na plynový pedál,“ dodává Duspěva.

Čepro má ve svých velkoobchodních skladech kromě dvou výše zmíněných paliv též 100% alternativní palivo na bázi metylesterů FAME určené pro vznětové motory. „FAME je čistá bionafta, která není toxická, je biologicky odbouratelná a neobsahuje žádné aromatické látky ani síru. Při spalovacím procesu lépe hoří, a tím výrazně snižuje emise polétavého prachu, oxidu uhličitého a dalších škodlivých látek,“ popisuje výhody bionafty Jan Duspěva.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články