Češi si hlídají míru svého zadlužení

13. 1. 2010 – 20:39 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Češi si hlídají míru svého zadlužení
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Téměř 10 tisíc lidí již navštívilo webové stránky www.rozumnezadluzeni.cz, aby si s pomocí Koeficientu rozumného zadlužení spočítali míru zadlužení své domácnosti. Počet návratů na stránku se pohybuje okolo 30 %, průměrná doba setrvání na webu je 3 minuty. Projekt se tak od svého listopadového spuštění setkává s velkým úspěchem.


Více než trojnásobný nárůst návštěv zaznamenaly stránky www.rozumnezadluzeni.cz v průběhu prosince, tedy v době kumulujících předvánočních nákupů. „Svědčí to o stále zodpovědnějším přístupu lidí k financím a rostoucí potřebě předcházet situacím případné platební neschopnosti,“ říká Vlasta Dolanská, výkonná ředitelka Poštovní spořitelny.

Koeficient rozumného zadlužení vyvinula Poštovní spořitelna jako nástroj, který může lidem pomoci vyvarovat se přílišného zadlužení. S jeho pomocí lze snadno zhodnotit momentální finanční situaci domácnosti a případné nebezpečí finančních problémů. „Koeficient rovněž nabízí poradenství, jak si upravit individuální finanční plán a jak docílit dostatečné rezervy na neočekávané výdaje,“ vysvětluje Vlasta Dolanská.

Osobní poradenství pro všechny, kteří se dostali do závažných finančních problémů, nabízí Poštovní spořitelna ve spolupráci s Asociací občanských poraden (www.obcanskeporadny.cz) a Poradnou při finanční tísni (www.financnitisen.cz).

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články