Česká pojišťovna odhalila v prvním etvrtletí pojistné podvody za 120 milionů korun

18. 4. 2012 – 17:17 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká pojišťovna odhalila v prvním etvrtletí pojistné podvody za 120 milionů korun
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Za první tři měsíce letošního roku odhalili detektivové České pojišťovny pojistné podvody, jejichž souhrnná výše dosahuje 120 milionů korun. Jde o stejný výsledek jako ve srovnatelném období loňského roku, který však byl na svém konci historicky rekordní.

I proto se dá v průběhu roku očekávat další nárůst odhalených podvodů. Nejvíce se zatím letos lidé pokoušeli podvádět v Praze a dále ve Středočeském a Královéhradeckém kraji. Také v tomto ohledu kopíruje první kvartál letošního roku ten loňský.

 

„I v prvním čtvrtletí letošního roku prošetřovali pracovníci České pojišťovny tisíce pojistných událostí s přívlastkem podezřelá a řešili nejrozmanitější případy pojistných podvodů,“ říká Ludvík Bohman, vrchní ředitel Úseku vnitřních věcí České pojišťovny.

 

„Mnoho kauz ještě není uzavřených a projeví se proto až v dalších čtvrtletích. Už teď to ale vypadá, že se bude letos opakovat stejný vývoj jako vloni a že opět naroste objem odhalené podvodné činnosti. V pololetí dokonce očekávám atakování hranice 200 milionů korun, což by byl nový rekord. Za celý loňský rok jsme přitom odhalili podvody za 338 milionů korun,“ dodává Ludvík Bohman.

 

Nejméně se lidé v prvním čtvrtletí podle šetření České pojišťovny pokoušeli podvádět v Ústeckém kraji. Mezi nejproblematičtější území patřilo naopak stejně jako v letech předchozích hlavní město Praha, přestože zde detektivové ČP zaznamenali poměrně znatelný meziroční pokles. Ten však byl rovnoměrně „kompenzován“ nárůsty v jiných krajích po celé ČR.

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,360 23,540
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články