Česká pošta bude prodávat léky, lékařské komoře se to nelíbí

23. 7. 2014 – 22:18 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká pošta bude prodávat léky, lékařské komoře se to nelíbí
Protože je celý projekt zaměřen na vesnice a odlehlá místa, kde lékárny nejsou, chce nabídnout těm, kteří s internetem nemají dostatečné zkušenosti možnost objednat léky přímo na poštovní pobočce. Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Česká pošta chce doručovat volně prodejné léky a potravinové doplňky. Pokud si zákazník objedná jednu ze zmíněných komodit na internetu, Pošta mu ji doručí.

V tiskové zprávě, kterou vydala Česká lékařská komora (ČLnK), státní podnik Česká pošta nařkla, že chce hazardovat se zdravím obyvatel našeho státu.

"Tento silný výrok nelze kvalifikovat jinak, než že o projektu Poštovní lékárna vůbec nic nevědí, anebo je ho nutné chápat jako snahu podnik pošpinit" tvrdí Česká pošta ve svém vyjádření.

Protože je celý projekt zaměřen na vesnice a odlehlá místa, kde lékárny nejsou, chce nabídnout těm, kteří s internetem nemají dostatečné zkušenosti možnost objednat léky přímo na poštovní pobočce. Protože se jedná zejména o naše starší spoluobčany, projekt má mít také sociální aspekt.

"Že na poště není odborný dozor, nepovažujeme za relevantní argument. Pokud si někdo dnes na některém z již existujících internetových obchodů objedná volně prodejný lék anebo potravinový doplněk ze svého domova, odborného poradce nemá. Pošta se rozhodně nepouští na tenký led především proto, že celý projekt připravuje s renomovaným zdravotnickým zařízením, které přineslo know how a je v této oblasti odborným garantem." doplňuje vyjádření Česká pošta.

V současné době procházejí z rozhodnutí generálního ředitele všechny projekty České pošty revizí, týká se to i projektu Poštovní lékárny. Skutečnost, že u tohoto záměru není definitivně rozhodnuto, zda se reálně uskuteční, nic nemění na tom, že velmi silná tvrzení České lékárnické komory nelze kvalifikovat jinak než neznalost věci, anebo obavu z možné konkurence v oblasti volného prodeje léků a potravinových doplňků, které lze bezproblémově již dnes na trhu dostat i mimo lékárny a zdravotnická zařízení.

Kurzy

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články