Česká spořitelna: Klienti dostanou slevu 1 % ze sazby u půlky hypotéky, banka chce rozhýbat hypoteční trh

15. 9. 2009 – 12:00 | Hypotéky | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká spořitelna: Klienti dostanou slevu 1 % ze sazby u půlky hypotéky, banka chce rozhýbat hypoteční trh
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Podnět k opětovnému nastartování zájmu o hypotéky a k oživení ekonomiky se rozhodla dát Česká spořitelna. Dnes představila novou službu v rámci své Ideální hypotéky: klientům poskytne slevu jedno procento z jejich úrokové sazby u poloviny částky hypotečního úvěru do 3 mil. Kč.


Unikátní na trhu je platnost zvýhodnění po celou dobu splácení hypotéky. Na tento impuls pro nastartování ekonomiky i trhu s nemovitostmi vyčlenila banka 0,5 mld. Kč. Hypotéku se slevou začne banka nabízet od 21. září 2009. Objem poskytnutých hypoték v prvním pololetí v České republice klesl o třetinu na 39,7 mld. Kč. Hlavní příčinou je současná ekonomická krize, kdy jsou lidé obezřetnější a více zvažují dlouhodobé úvěrové závazky. \"Česká spořitelna si  však uvědomuje, že i během krize chtějí lidé bydlet. Navíc ceny nemovitostí nyní klesají. Rozhodla se proto dát podnět k opětovnému nastartování zájmu.\" Uvedla spořitelna ve své zprávě.

- Úrokové sazby hypoték: Banky se pustily do snižování úrokových sazeb
- Hypotéky: Garantované sazby hypotečních úvěrů jsou tady!

„Současná situace na hypotečním trhu není jednoduchá – lidé váhají s dlouhodobými závazky kvůli stále nejasnému budoucímu vývoji ekonomiky, sazby jsou díky riziku na trhu vysoko. My jako banka s největším počtem klientů chceme klientům podat pomocnou ruku a umožnit jim sjednat si hypotéku za přijatelných podmínek a umožnit jim tak pořízení vlastního bydlení,“ vysvětluje důvod novinky Gernot Mittendorfer, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny. „Není to poprvé, kdy chceme pomoci rozhýbání hypotečního trhu. V roce 2001 jsme k pořízení nového bydlení prostřednictvím Top bydlení ČS motivovali desetitisíce klientů,“ dodal Gernot Mittendorfer.

Ideální hypotéka s úrokovým zvýhodněním umožní klientům získat o 1 % nižší sazbu na polovinu úvěru u hypoték až do 3 mil. Kč. Úrokové zvýhodnění je platné po celou dobu splatnosti bez ohledu na účel hypotéky a platí pro hypotéky se splatností minimálně 20 let splácené po celou dobu splatnosti, pětiletou fixací úrokové sazby a sjednaným pojištěným schopnosti splácet. S hypotékou klient získá automaticky dvě služby - možnost snížení zůstatku až o 20 % každých pět let a garanci zvýhodnění při změně úrokové sazby. Pokud klient poruší uvedené podmínky, úrokové zvýhodnění vrátí.

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,630 23,810
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články