Česká spořitelna nabízí na pobočkách možnost obchodovat na pěti zahraničních burzách

1. 4. 2009 – 18:05 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká spořitelna nabízí na pobočkách možnost obchodovat na pěti zahraničních burzách
Foto: ČSAS | zdroj: NašePeníze.cz

Od dnešního dne rozšiřuje Česká spořitelna nabídku pro klienty, kteří v pobočkách banky obchodují s akciemi. Doposud měli klienti přístup pouze k obchodování s akciovými tituly na pražské burze, která nabízí omezený počet titulů. Nově mohou klienti obchodovat na burzách Francie, Japonska, Německa, Rakouska a Velká Británie.



„Naše nová služba přináší retailovým klientům možnost lépe teritoriálně diverzifikovat své akciové portfolio. Vzhledem k nabízeným titulům ji doporučujeme zejména informovaným a dynamičtěji orientovaným investorům,“ uvedl Milan Vávra, manažer řízení produktů finančních trhů České spořitelny. „Největší zájem o obchodování na akciových trzích zaznamenala naše banka u retailových klientů hlavně v letech 2004 – 2007. I když rok 2008 znamenal pro mnohé investory pokles hodnoty jejich akciových pozic, nyní může zvýšená volatilita na trzích nabídnout atraktivní příležitost pro investování a prostor pro zajímavé zhodnocení,“ dodal Milan Vávra.

- Banky > Česká spořitelna

Investování na uvedených akciových trzích v pobočkách České spořitelny je jednoduché. Stejně jako při obchodování na Burze cenných papírů Praha uzavře Česká spořitelna s klientem Komisionářskou smlouvu a Smlouvu o majetkovém účtu investičních nástrojů, na kterém je vedena evidence cenných papírů. Vzhledem k tomu, že jde o trhy v různých měnách, otevře si klient investiční účet v měně daného obchodu, tedy v EUR, případně v GBP nebo JPY. Pak již stačí jen s poradcem vyplnit Investiční dotazník přiměřenosti a klient může nakupovat jednotlivé akciové tituly


Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články