Česká spořitelna vydává nové dluhopisy v objemu 200 a 300 mil. Kč

27. 5. 2009 – 19:16 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká spořitelna vydává nové dluhopisy v objemu 200 a 300 mil. Kč
Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Česká spořitelna dnes vydává dvě nové emise dluhopisů s výnosem závislým na souboru indexů a splatností 3 let, určené drobným klientům.


Dluhopisy jsou vydány ve formě sběrného dluhopisu. Ten je, podobně jako podílový fond, společným majetkem vlastníků jeho podílů. Investor je vlastníkem takového počtu jednotlivých dluhopisů, který odpovídá velikosti jeho podílu na jmenovité hodnotě sběrného dluhopisu. Evidence vlastníků podílů je vedena u administrátora emise, kterým je Česká spořitelna. Vlastník může převést všechny své dluhopisy nebo některý z nich na jinou osobu.

- Česká republika zahájila prodej státních dluhopisů
- Drobným investorům se otevřela burza s elektřinou
- Jak na investování a co je k tomu potřeba

Dluhopisy jsou určeny k prodeji drobným investorům. Zájemci je mohou nakoupit ve vybraných pobočkách České spořitelny od 28. května 2009. Nejmenší množství nakupovaných dluhopisů jsou 3 kusy. Aktuální seznam poboček, které nabízejí dluhopisy, a další informace o emisi i podmínkách distribuce jsou k dispozici na internetových stránkách www.csas.cz a bezplatné informační telefonní lince České spořitelny 800 207 207. Investování je velmi jednoduché, protože klient nepotřebuje účet ve Středisku cenných papírů.

Základní prospekt dluhopisového programu v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 75 mld. Kč, s dobou trvání programu 10 let a splatností kterékoli emise v rámci programu maximálně 30 let, který obsahuje společné emisní podmínky všech dluhopisů v jeho rámci vydávaných, byl uveřejněn na internetových stránkách České spořitelny

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články