Česká spořitelna vydělává víc, než mateřská ERSTE

30. 10. 2013 – 11:12 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká spořitelna vydělává víc, než mateřská ERSTE
Zisk České spořitelny je však stále vyšší, než mateřské rakouské skupiny ERSTE, která ve stejném období vydělala 10,8 miliardy korun. Foto:NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

Česká spořitelna vykázala k 30. září 2013 neauditovaný konsolidovaný čistý zisk počítaný podle mezinárodních standardů pro finanční výkaznictví (IFRS) ve výši 11,48 mld. Kč. Meziročně tak zisk poklesl o 2,6 % z 11,79 mld. Kč. Zisk České spořitelny je však stále vyšší, než mateřské rakouské skupiny ERSTE, která ve stejném období vydělala 10,8 miliardy korun.

„Česká ekonomika se konečně dostává z rok a půl trvající recese a začíná se zlepšovat i důvěra domácností v další vývoj. Nás také těší jejich zvyšující se zájem o hypoteční a spotřebitelské úvěry a rostoucí poptávka firemních klientů po financování jejich projektů. Ceníme si rostoucího objemu vkladů v České spořitelně, za nímž stojí vysoká důvěra a spokojenost našich klientů,“ uvedl Pavel Kysilka, generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny.

„Podařilo se nám získat nejprestižnější ocenění na poli společenské zodpovědnosti, Cenu Via Bona. Potvrdilo se, že společenská zodpovědnost nespočívá jen ve finančním dárcovství, ale neméně v dobrovolnictví a přímém zapojení zaměstnanců firmy. Za to patří všem mým kolegyním a kolegům velké uznání a dík,“ dodal Pavel Kysilka.

Kurzy

Kurzovní lístek: 16.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,300
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články