České domácnosti šetří a nakupují stále častěji přes internet

25. 11. 2009 – 19:32 | Domácí | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

České domácnosti šetří a nakupují stále častěji přes internet
Foto: SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Stále více Čechů rok co rok nakupuje častěji zboží a služby přes e-shopy na internetu. Každoročně stále narůstá podíl klientů žádající o finanční produkty přes internet. Vyplývá to ze statistik splátkové společnosti CETELEM.


„O letošních Vánocích očekáváme, že Češi budou nakupovat zboží mnohem častěji než loni v internetových obchodech,“ uvedl Tomáš Chlíbec, ředitel Obchodní správy společnosti Cetelem, a dodal: „Hlavním důvodem bude jejich snaha ušetřit finanční prostředky, ale i čas, který by byl jinak potřeba na návštěvu několika různých obchodů.“ Stále více českých domácností využívá i možnosti nakoupit zboží na splátky právě na internetu. „Tento způsob financování u internetových obchodů tvoří dnes stále významnější část z celkového objemu nákupů na splátky,“ dodal T. Chlíbec.

- Vánoční dárky kupujeme dětem a rodičům, na sourozence a prarodiče zapomínáme
- Vánoce budou chudší, lidé šetří na dárcích

Současný vývoj potvrzuje i obchod s počítači a elektronikou, Alza.cz. „V předvánočním období zaznamenáváme velký zájem o notebooky, televize a značkové počítačové sestavy. K pořízení těchto výrobků přispívá trvale klesající cena, která navíc podpořena splátkovým prodejem umožňuje nákup i těch nejlepších modelů úplně každému,“ říká Lukáš Pospíšil, ředitel prodeje. „Stále více k nám nacházejí cestu i ti zákazníci, kteří nakupují náš doplňkový sortiment, jako jsou například hračky a hry,“ dodal Pospíšil.

O letošních Vánocích a v následujících měsících tak lze očekávat, že z finančních i časových důvodů budou zákazníci volit pohodlnější a často levnější nakupování u spolehlivých internetových prodejců před nákupy v kamenných obchodech.

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články