České dráhy v létě zlevní a zavedou nové výhodné jízdenky do zahraničí

4. 6. 2009 – 23:13 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

České dráhy v létě zlevní a zavedou nové výhodné jízdenky do zahraničí
Foto: České dráhy | zdroj: NašePeníze.cz

České dráhy zlevňují některé své tarify. Od 21. června na dobu celého léta budou platit u některých jízdenek levnější tarify nebo výhodnější podmínky. Cestující tak při cestách vlakem výrazně ušetří. České dráhy tak chtějí podpořit českou ekonomiku formou podpory cestovního ruchu a cestování (podpora drobných podnikatelů v oblasti cestovního ruchu, pohostinství atp.) především v regionech. Zároveň tak chtěí přilákat více cestujících do vlaků a zvýšit tak také tržby v oblasti regionální osobní dopravy.


Hospodářská krize a z ní plynoucí obavy o rodinné rozpočty nutí zákazníky šetřit. České dráhy jim proto vycházejí vstříc a připravily pro ně skvělé letní ceny na cestování po vlastech českých. Nabídka „Léto 2009“ bude platit od 21. června do 22. září.

•    turistické jízdenky SONE+ budou bez změny ceny platit nejen o víkendu, ale i ve všední dny
•    zlevní krajské síťové jízdenky REGIONet
•    všechny vnitrostátní jízdenky mezi konkrétními stanicemi budou za loňské ceny

„Když nemají lidé na zahraniční dovolenou, umožníme jim levněji cestovat doma. Vyděláme na tom všichni. Lidé ušetří, my posílíme pozici na trhu a hlavně pomůžeme podnikatelům v regionech, kterým přivezeme nové zákazníky,“ vysvětluje letní strategii největšího železničního dopravce v zemi Tomáš Čech, vedoucí oddělení cenotvorby a prodeje ČD.

- České dráhy útočí na linku Student Agency do Drážďan
- Chorvatsko: Autovlak na Jadran, jízdenky je možné rezervovat už teď
- Cyklovlaky: začíná sezóna, rady a tipy na cesty

Cestujte se SONE+ i ve všední den: Nejvíc ušetří cestující, když pro rodinné a skupinové výlety využijí nejoblíbenější víkendovou turistickou jízdenkou SONE+ pro regionální vlaky. Ta bude letos v létě platit každý den. Za pouhých 150 korun  tak nabízí dopravce celodenní putování osobními a spěšnými vlaky po celé naší vlasti ve skupině až pěti osob, kdy maximálně dva jsou starší 15 let.

REGIONet: S krajskou síťovou jízdenkou REGIONet, která platí ve zvoleném kraji jeden den, ušetří zákazníci v létě 34 %. Běžně stojí REGIONet 150 korun, přes léto za něj zaplatí jen 99 korun.

Loňské ceny pro každého: Celé léto lze zakoupit jakoukoli vnitrostátní jízdenku platnou mezi konkrétními stanicemi za ceny roku 2008. Uspořit tak zákazníci mohou nejen při jednotlivé cestě, ale také při pravidelném dojíždění na prázdninovou brigádu. Například měsíční jízdenka na vzdálenost 60 km vyjde v létě na 2 240 korun, tedy o 56 korun levněji než normálně. Žákovského jízdného, které o prázdninách neplatí, se změna nedotkne.

\"Zároveň od léta zavádíme nové zvýhodněné elektronické jízdenky do vybraných zahraničních destinací. Jde především o některá nová místa v SRN, ale i o další relace.\" Uvádí ČD.   

Od změny jízdního řádu bude zaveden také nový páteční posilový rychlý spoj SC Pendolino Sprinter Praha - Ostrava - Třinec, který úsek Praha - Ostrava Svinov projede bez zastavení s cestovním časem 2 hod. 57 min. (průměrná rychost 119 km/h).

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články