Cestovní kancelář Fischer vystoupila z asociace českých cestovních kanceláří a agentur

18. 8. 2009 – 18:45 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Cestovní kancelář Fischer vystoupila z asociace českých cestovních kanceláří a agentur
Foto: Glombica | zdroj: NašePeníze.cz

V České republice existují celkem čtyři sdružení cestovního ruchu. CK Fischer byl do letošního roku členem dvou z nich. Z Asociace cestovních kanceláří (ACK ČR) vystoupil CK Fischer již před půl rokem a nyní ukončil členství také v největším profesním sdružení v České republice Asociace Českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA).


\"Je nám líto, že se ukázalo, že cestovní kancelář Fischer není týmovým hráčem, který by se chtěl podílet spolu s stovkami dalších cestovních kanceláří na budování dobrého jména cestovního ruchu v ČR.\" Uvedl Tomio Okamura - viceprezident a mluvčí AČCKA.

CK Fischer ve své zprávě napadá nejen mandát vedení Asociace, ale také viceprezidenta asociace Tomio Okamuru. CK Fischer se dle svého vyjádření neztotožňuje s informacemi, které asociace v poslední době poskytuje médiím.

- Tomio Okamura: Zveřejníme důvěryhodné cestovky. Poznáte i krachující cestovku
- Na co mají nárok zákazníci zkrachovalé cestovní kanceláře?

\"Co se týče konkrétně mojí osoby, jsem v demokratických tajných volbách zvolen do vedení naší Asociace již třetí volební období, pracuji tedy jako dobrovolník již přibližně pět let ( jedno volební období jsou dva roky).\" Doplnil Okamura

Všichni členové vedení Asociace, kterých je devět, pracují jako 100% dobrovolníci, zcela zdarma, bez jediné odměny. Členům vedení nejsou propláceny například ani mobilní, nebo jiné telefony.

Okamur dodal: \"Důrazně se ohrazujeme proti zpochybňování mandátu členů vedení naší Asociace, jelikož jsou všichni členové vedení voleni v tajných volbách všemi členskými cestovními kancelářemi. Zpochybňování svéprávnosti hlasů více než 200 majitelů či ředitelů českých cestovních kanceláří, kteří ve svobodných tajných volbách volí vedení naší Asociace, je skutečně silná káva.\"

Podle Okamury se zástupci CK Fischer nikdy volebního kongresu nezůčastnili.

Podle asociace by mohl být problém také v posledním návrhu asociace na zavedení hodnocení důvěryhodnosti všech cestovních kanceláří, který by pomohl milionům českých turistů, aby se tolik nebáli o své dovolené, mohl vzbudit u některých cestovních kanceláří určité obavy, což může být i příčinou stávající situace.

Asociace je sdružením, které nemá žádné právní nástroje k řešení reklamací klientů, kteří jsou nespokojeni s dodanou službou. Asociace se například účastní připomínkových řízení při přípravě národní legislativy týkající se cestovního ruchu. Asociace se také snaží bojujovat proti nekalému podnikání v oblasti cestovního ruchu a dohlíží na etiku podnikání

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články