ÜberSoldier čili East Front v obrazech
zdroj: tisková zpráva

ÜberSoldier čili East Front v obrazech

9. 1. 2006 23:23 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Někteří lidé si rádi hrají na takové to "coby, kdyby" a patří mezi ně patrně i vývojáři z Burutu, kteří pro vás kuchtí novou first-person střílečku s názvem Übersoldier, případně East Front.

Tato hra se odehrává v alternativním světě, v němž se 2. světová válka ubírala poněkud jiným směrem, než jak tomu bylo v naší skutečnosti. Podle její historie konflikt vyhráno Německo, kterému se díky absurdnímu selhání spojenecké armády v Norsku podařilo na jaře 1943 dokončit jaderný program a hrozivou zbraň hromadného ničení pak použít proti nepřátelům ve svůj prospěch. Rudá armáda byla zatlačena za Ural a Spojenci byli donuceni s Německem podepsat mírovou smlouvu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Samotný příběh hry se odehrává šest let po válce. Hlavním hrdinou je mladík jménem Karl Stolz, profesionální sabotér hlásící se k organizaci zvané "Noční fronta". Osud tomu chtěl, že se Karl ocitl v rukách nacistů, kteří ho deportovali do jedné berlínské psychiatrické léčebny. Když se probral k vědomí, zjistil, že zde byl podrobován nezvyklým testům, na něž si podrobně sice nevzpomínal, ale jeho tělo jimi bylo děsivě poznamenané. Karlovi se nakonec přeci jen podařilo s nečekanou pomocí jakéhosi doktora Lenze ze zařízení uniknout a po návratu do velitelství své organizace o všem podat hlášení. Šéf hnutí odporu o všem uvědomil Spojence, kteří se jali poslat své experty, aby celou záležitost prošetřili a zjistili účel oněch pokusů.
zdroj: WP

korgull

Nejnovější články