Ženské křivky v Dead or Alive: Xtreme 2
zdroj: tisková zpráva

Ženské křivky v Dead or Alive: Xtreme 2

12. 10. 2006 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Nejen plážový volejbal, ale také závody na vodních skútrech či přetahovaná s provazem mezi kráskami v bikinách.

Možná někteří z vás na konzoli Xbox zaregistrovali počin Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball, který zaujal dokonce hráčskou komunitu Xboxem příliš nezasaženou - ano, řeč je o Japoncích. Nakolik za to mohla skutečnost, že se zdejší plážový volejbal hrál s ženskými postavami vyhlížejícími jak přebornice v jednom specifickém plaveckém stylu, jejichž skromné úbory se k velké nelibosti tvůrců podařilo speciálním hackem odstranit, a nakolik k zájmu naopak přispělo, že šlo o představitelky z hodně oblíbené série bojovek řady Dead or Alive, těžko říci;-) Každopádně Tecmo ve svých dílnách dokončuje pokračování, co ponese název Dead or Alive: Xtreme 2, je koncipované pro Xbox 360 a začátkem prosince by se mělo objevit na evropském trhu. S tím, že už zdaleka nepůjde jenom o plážový volejbal, který zde však stále má mít stěžejní postavení, stejně co krásky v bikinách.
Podobně co v prvním dílu je totiž pamatováno i na něco oživujících miniher, kterých je však výrazně více a které povětšinou nevyžadují nijak komplikované tlačítkové manévry. A nepředstavují tudíž nic, co by zbytečně odvádělo vaši pozornost od ladně se vlnících těl vyobrazených v grafice, jež sice z next-gen konzole maximum jejího výkonu zrovna neždíme, ale v případě prezentace dívčin údajně jde o záměr, vycházející ze snahy vrátit se ke kořenům série slavící aktuálně své desetileté výročí! V případě hraní pod vysokou sítí (řeč je o volejbalu) se připravte na o něco lepší a přístupnější ovládání, než tomu bylo v originále, nicméně znovu se nedostavuje žádné bůhvíjak komplexní sportovní představení, zkrátka taková příjemná a nenáročná arkáda. Až se více zapotíte, budete se moci nově projet na vodních skútrech v závodech trochu na způsob Splashdown, či chcete-li Wave Race, kde projíždíte ukazateli vytyčenou trasou a pokud se vám tohle nějakou dobu daří, budete moci aktivovat rychlostní boost a získat klíčový náskok před konkurencí. K tomu lze ještě v průběhu jízdy měnit své postoje na skútru a za tyhle "triky" získávat bodové hodnocení.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na vodě ještě zůstaneme ve známé soutěži, kde přebíháte bazén po barevných polštářích na hladině. Polštáře přitom mají barvu jednotlivých tlačítek X360 gamepadu, čemuž musíte uzpůsobit pořadí jejich mačkání, abyste se dostali rychle na druhou stranu, resp. rychleji než soupeř. V rámci miniher je tu třeba ještě přetahovaná s provazem mezi dvěma postavami balancujícími na vratké platformě na vodě. Nebo adrenalinové závodění na pláži ve stylu atletického počinu Track and Field, v němž zběsile a co nejrychleji bušíte do jednoho tlačítka - jedinou změnou je až moment, kdy se přiblížíte k cílovému praporci, pak lze použít další button pro efektní skok jeho směrem. Jestli vám tohle dělá dobře, je pamatováno na speciální režim, kde z kousků obrazového materiálu skládáte údajně dosti provokativní klip, na němž se promenáduje některá z ve hře představených slečen. Pokud ale chcete jejich telefon, máte smůlu! Nebo ne? V Adventure módu totiž po vzoru originálu kupujete děvčatům různé dárky a doplňky (jako nové plavky), jejichž výčet má být výrazně pestřejší než v minulosti. Rozšíření se však dá vztáhnout i na podporu online hraní, v jehož rámci si budete moci zahrát volejbal nebo zajezdit na skútrech ve více lidech… První dojmy zatím hovoří v tom duchu, že Dead or Alive: Xtreme 2 je hodně příjemné herní odreagování a po pozitivním přijetí předchozího dílu asi nezbývá než věřit:-)
zdroj: GameSpot

mart

Nejnovější články