Procesor Intel Conroe - Impérium vrací úder
zdroj: tisková zpráva

Procesor Intel Conroe - Impérium vrací úder

8. 3. 2006 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nedávno se Intel nechal slyšet, že jejich Conroe, procesor s úplně novou architekturou, bude mít průměrně o 20 procent větší výkon, než cokoliv od AMD na stejné frekvenci.

Že to možná v některých aplikacích bude méně a v jiných více, ale že to prostě bude tak. Včerejší den znamenal definitivní konec spekulacím. Intel demonstroval všechny svoje nejmodernější procesory. Dvoujádrový Conroe a dokonce čtyřjádrový Kentsfield, oba vyrobené 0,065 mikronovým procesem. Pojďme se podívat na první výsledky, tak, jak je zveřejnil server AnandTech, jehož autoři mohli strávit s těmito novinkami cca hodinku o samotě. Test zahrnuje dva systémy. Jeden založený na AMD Athlon 64 X2 přetaktovaný na 2,8 GHz a druhý systém s Intel Conroe na 2,66 GHz (rychlost sběrnice 1067 MHz).

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Výsledky jsou velice, ale opravdu velice solidní. Ve hře Quake 4 je Intel Conroe, a to přes nižší pracovní frekvenci, výkonnější o 28 % (bez SMP) a o 15 % výkonnější (se SMP), než procesor AMD Athlon. Stejné výsledky jsou i v Half-Life 2, tam je Intel výkonnější o 31 %, v Unreal Tournament 2004 o 20 % a ve hře F.E.A.R. o 41 % (průměrné fps). Stejné výsledky se opakují i ve výkonech při kódování videa nebo mediálních souborů.

Update - U prvního testu procesoru Intel Conroe došlo na AnandTechu k několika chybám. Novou, opravenou verzi článku s některými zpřesňujícími grafy naleznete tady. Rovněž je vyměněn ilustrační graf v naší novince. Žádné zásadní změny se však nekonají.
zdroj: AnandTech

cappy

Nejnovější články