Warpath se strategickými prvky
zdroj: tisková zpráva

Warpath se strategickými prvky

27. 2. 2006 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Zahraniční weby už měly šanci otestovat Warpath a tak jsme se o této sci-fi akci dozvěděli další informace, co nebyly součástí tiskovky před dvěma týdny.

Ač půjde o primárně multiplayerovou záležitost, nemá chybět ani plnohodnotná singleplayerová kampaň, která v sobě zahrne prvky z tahových strategií, trošku vykradené z Enemy Territory: Quake Wars či Unreal Tournamentu, na jehož hráče (i Quakery) bude svou arkádovostí a rychlostí apelovat. Poté, co si vyberete jednu ze tří ras (cyborgové The Ohm, náboženští fanatici The House of Kovos, lidé z The Coalition) válčící o nadvládu nad planetou bohatou na nerostné suroviny, ocitnete se na mapě v hexech, kde každá začíná s pěti obsazenými lokacemi. Tam na vás čeká rozhodnutí, na které z teritorií příště zaútočíte - samozřejmě už v klasickém FPS režimu. Po vašem tahu se dostanou ke slovu nepřátelé a tak se budou všichni zúčastnění postupně střídat.

Některá z celkem šestnácti území se stanou klíčová nejen vzhledem ke své poloze, ale i kvůli přítomnosti nových zbraní nebo většímu nalezišti předmětů. Nejzajímavější na tom má být fakt, že zbylé dvě rasy řízené počítačem budou sledovat totožné cíle co vy, takže někdy se musíte bránit ofenzivě při jejich tahu, když předtím zaberete lokaci, na níž si dělají zálusk. Jindy bude výhodnější v klidu počkat, až se soupeři vzájemně povraždí a usnadní vám tak dobyvačnou práci. Díky možnosti hraní v roli tří ras a svobodné volbě, kam, kdy a odkud vpadnete, by singleplayer mohl vydržet nadlouho (myšleno za budgetovou cenu 20 dolarů).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Padla zmínka o nalezišti předmětů? Ty mají název C.A.M. a šiknou se při vylepšování zbraní, které na startu obdržíte jen dvě (mj. nůž pro boj na blízko) a celkově jich má být ve hře pouhých šest. Nízký počet však kompenzuje ona možnost tří upgradů aplikovatelných během hraní, díky nimž nebude mít výzbroj větší účinnost, nýbrž získá více rozličných módů. Třeba po prvním zdokonalení raketometu vyšlete na nepřítele tepelně naváděnou střelu, zatímco po druhém vylepšení můžete vypálit hned čtyři rakety najednou. U granátů zase budete moci určit okamžik jejich detonace. A takový medikit nejenže navýší ukazatel zdraví, ale také rychlost vašeho pohybu.

Do galerie přibyly čerstvé screenshoty a před pár dny se také vynořil první oficiální trailer (12 MB, WMV) s minutovou délkou, která je vyplněna převážně představením futuristického herního prostředí, zatímco momenty z vlastního hraní včetně pár vozidel se mihnou jen v závěru. Herní komunita si ve videu všimla některých modelů a textur převzatých z předešlého počinu Digital Extremes, ale ti uvedli, že s Pariah nemá Warpath žádnou souvislost a že se odehrává v úplně jiném herním světě. Jediné, co obě hry spojuje, prý je základní technologie, na níž běží. S tou novější, která je téměř dokončena, bychom se měli setkat už na přelomu března a dubna.
zdroj: WP, GameSpot, BeyondUnreal, IGN

jd

Nejnovější články