Glory of the Roman Empire, Hotel Empire 2
zdroj: tisková zpráva

Glory of the Roman Empire, Hotel Empire 2

24. 1. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Minimálně hned tři zajímavé skutečnosti odhalila nová tisková zpráva společnosti CDV Software Entertainment.

Původně jde o to, že se jí podařilo uzavřít smlouvu se společností Enlight Software ohledně spoluvydavatelství třech jejích strategických titulů v oblasti Severní Ameriky. To je samo o sobě jistě také zajímavé, ovšem především právě pro hráče žijící v USA. Pro nás Evropany je jistě mnohem zajímavější fakt, o které hry se jedná. Dvě z nich totiž dosud vůbec neznáme.

První je vyvíjena pod pracovním názvem Glory of the Roman Empire. Jak ten napovídá, týkat se to bude říše Římské, přičemž žánrově jde o budovatelskou simulaci. Hráči budou v roli projektanta, vladaře a vojenského velitele v jednom. Abyste tedy měli úspěch, budete muset projevit dobré plánovací schopnosti, cit pro ekonomiku a samozřejmě dostatečné vojenské charisma. Budete totiž muset vybudovat mocnou říši z malé vesnice. Vydání hry je naplánováno na poslední čtvrtletí tohoto roku.

Druhou hrou je Hotel Empire 2. Kdyby se vám snad tento název zdál trochu divný, protože žádný Hotel Empire nemůžete v našem archivu najít, dosaďte místo slova Empire slovo Giant a budete v obraze. Ano, skutečně, Hotel Empire 2 je zcela zjevně pokračováním budovatelské strategie Hotel Giant, která vyšla v roce 2002 a v naší recenzi si vysloužila pěkných 75 %. V této hře se stanete hoteliérem, do jehož kompetence patří vše od najímání personálu, po vybavení, smlouvy s dodavateli atd. I tento titul ale neočekávejte o dříve než koncem roku.

Třetí projekt, který se stal předmětem výše zmíněné smlouvy, známe už dlouho. Jmenuje se Seven Kingdoms: Conquest (homepage) a je to třetí část známé RTS série pro PC. Přesto i jemu trochu té pozornosti věnujme, a to proto, že díky jeho uvedení v seznamu došlo k odhalení odložení jeho vydání. Stejně jako předchozí hry je i tato naplánována na poslední kvartál roku 2006.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články