Česká spořitelna posílá PIN v SMS, prý je to ale bezpečné

5. 6. 2012 – 17:25 | Bankovní účty | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Česká spořitelna posílá PIN v SMS, prý je to ale bezpečné
Klienti České spořitelny si mohou zvolit zaslání PIN prostřednictvím SMS zprávy u všech nově vydaných platebních karet – debetních, kreditních, soukromých i služebních. Foto: NašePeníze.cz | zdroj: NašePeníze.cz

PIN kód do sms zprávy? Asi by to nikoho donedávna z bezpečnostních důvodů ani nenapadlo. U České spořitelny však padlo toto bezpečnostní tabu.

Od začátku června mají klienti České spořitelny možnost vybrat si způsob doručení PIN ke své nové platební kartě. Kromě klasického doručení poštou si mohou nově nechat zaslat tento kód pohodlně a moderně, prostřednictvím SMS zprávy.

„Způsob doručení PIN k nové platební kartě prostřednictvím SMS zprávy je bezpečný a především rychlý. Pokud klienti zvolí tento způsob, mohou svoji novou kartu začít používat v porovnání s klasickým doručením prostřednictvím pošty o několik dní dříve,“ uvedl Miroslav Křečan, ředitel úseku kartové centrum České spořitelny.

Klienti České spořitelny si mohou zvolit zaslání PIN prostřednictvím SMS zprávy u všech nově vydaných platebních karet – debetních, kreditních, soukromých i služebních. Získání PIN probíhá tak, že klient spolu s objednanou platební kartou obdrží i kontrolní číslo, které odešle v textové zprávě na určené telefonní číslo. Obratem obdrží odpověď, ze které jednoduchým způsobem zjistí svůj PIN. Okamžik doručení PIN si tedy klient volí sám, může tak učinit 24 hodin denně po celý rok a z libovolného místa. V případě, že klient odešle nesprávný kód, bude na to upozorněn formou SMS zprávy, a získá možnost ho zaslat znovu.

Za zaslání PIN tímto způsobem není účtován žádný poplatek (klient zaplatí pouze za odchozí SMS zprávu dle svého tarifu). V případě, že mu zaslaný PIN nevyhovuje, může si jej po obdržení změnit v kterémkoli bankomatu České spořitelny.

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články