Média z Call of Duty 2, Vietcong 2 a Quake IV
zdroj: tisková zpráva

Média z Call of Duty 2, Vietcong 2 a Quake IV

21. 10. 2005 21:21 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Prakticky souběžně se vynořila nová média z trojlístku očekávaných říjnových hitů a proto jsme se rozhodli je spojit do jednoho článku netradičního formátu.

Začněme obrázky z válečné first-person střílečky Call of Duty 2, konkrétně pěti ze singleplayeru a osmi z multiplayeru, které doprovází tzv. launch trailer (26 MB nebo 5 MB, WMV), jehož dvě minuty vysokého rozlišení jsou vedle reklamních hlášek a citací naplněny sestřihem zajímavých momentů v různých misích, včetně pár leteckých záběrů a atmosférického ozvučení. Plná verze má dle všeho dorazit na přelomu října a listopadu, přičemž u nás máte na výběr buď dražší (1799 Kč) kompletně anglickou verzi (4.11.) od CD Projektu nebo levnější (1099 Kč) verzi s českými titulky od Cenegy (Vánoce nebo spíš začátek příštího roku? bude snad ohlášeno v horizontu několika dnů).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Call of Duty 2 galerie

Další hrou, kterou není potřeba obšírně představovat, je Vietcong 2, který už v Pterodonu úspěšně dokončili, ale Take 2 dosud nestál za "gold" oznámení. Z něj tu máme nejen jedenáct čerstvých screenshotů oficiálního původu, ale také první pořádný trailer (16 MB, WMV). Jeho dvě a půl minuty začínají nevinně vstupem televizního reportéra, informujícím o uzavření příměří během svátku Tet, načež následuje ohňostroj nad poklidným vietnamským městem či intimní nahlédnutí do pokojíku. Pak už se za doprovodu stylové hudby a ladných pohybů barových tanečnic rozjede ta pravá akce probíhající převážně v zabarikádovaných ulicích, jindy zas v džípu v džungli nebo na řece v člunu. Video využívající speciální filtr je prokládáno renderovanými filmečky a ten, kdo ho dal dohromady, odvedl velmi dobrou práci. Na americký trh doputuje Vietcong 2 už příští týden a co se týká ČR, Cenega nám dnes odkývala konec října pro českou verzi s dabingem (za 899 Kč). Každopádně multiplayer si budete moci zkusit už příští týden na Invexu (doufejme, že nejde jen o demo :) - na stovce počítačů v PG CyberCafe a na dalších 80 počítačích přímo v Tourney Area, kde se koná MČR v počítačových hrách.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Vietcong 2 galerie

Na závěr jsme si nechali Quake IV, který už mnozí hráči důvěrně znají, jelikož se vyskytuje na trhu v USA i západní Evropě - viz originálka, kterou šťastlivec třímá v rukou. S touhle sci-fi střílečkou na DOOM III enginu je však situace v ČR hodně nepřehledná a s jistotou můžeme konstatovat jen fakt, že poslední den tohoto měsíce vypustí CD Projekt sběratelskou edici (i s plným Q2) kompletně v angličtině za necelé dva tisíce. Později se opět setkáme i s Q4 od Cenegy za menší peníz, ale momentálně není úplně jasné, zdali to bude lokalizovaná verze, jak tvrdí tiskovka CDP (to by značilo stop amatérskému překladu od Mrazíka, který má údajně již hotovo 60%), nebo jen anglický originál s CZ manuálem a krabicí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
Quake IV galerie

Prozatím se mrkněte alespoň na poslední přírůstky v galerii (trio oficiálních obrázků + vytípané z vlastního hraní německým GameStarem) nebo na finální trailer (15 MB, WMV), který se promítá v zahraničních kinech a i proto trvá jen třicet vteřin, do nichž se toho Activision snažili nacpat co nejvíce, ale výsledek ničím neohromuje.
zdroj: cod2.hotgames.cz, gamestar, 3dgamers, PR

jd

Nejnovější články