Tajemný handheld Origami od Microsoftu?
zdroj: tisková zpráva

Tajemný handheld Origami od Microsoftu?

27. 2. 2006 14:14 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Origami jsou nejen tradiční papírové skládanky, ale také název projektu přenosného multifunkčního zařízení od Microsoftu.

Vše nasvědčuje tomu, že půjde o jakési mini Tablet PC, které bude mít USB, vestavěný Wi-Fi adaptér, dotykovou obrazovku a spoustu dalších funkcí, mezi které si můžeme zařadit schopnost rozpoznávat v reálním čase rukou psané písmo nebo obrázky. Dále bude umět zobrazovat fotografie, ale také přehrávat video, zobrazovat mapy (možná i s aktuální pozicí přes GPS), a světe div se, možná na tomto zařízení bude možné hrát hry (že by speciální verze Halo?). V příslušenství se počítá i s odpojitelnou klávesnicí. Hmotnost by neměla být velká (údajně se pohodlně udrží v jedné ruce) a rozměry zhruba odpovídající formátu A5 nebo A4 (přesné rozměry nejsou momentálně k dispozici). Displej je každopádně poměrně velký.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

O projektu Origami se toho zatím jinak moc neví, je stále tajný. Nejsou k dispozici žádné hardwarové specifikace (CPU/RAM/GFX/HDD) ani cena. Na internet ale unikla první, dost působivá prezentační upoutávka ve formátu Macromedia Flash, což může znamenat, že oficiální uvedení je tak říkajíc za dveřmi (prý k němu má dojít 3. března). Na zmíněnou reklamu se můžete podívat na této adrese. Z původního URL Digital Kitchen totiž může být každou chvíli odstraněna.
zdroj: D-Kitchen

cappy

Nejnovější články