Stihne ATI RADEON X1800 XT vánoční sezónu?
zdroj: tisková zpráva

Stihne ATI RADEON X1800 XT vánoční sezónu?

24. 10. 2005 21:21 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Ohledně dostupnosti a nedostupnosti nových grafických karet ATI se už napsaly kilometry textu, ale situace se pomalu mění k lepšímu.

Tedy jak kde a jak v čem. Dobře to vypadá s RADEONem X1300 a všemi jeho variantami. Ten je aktuálně dostupný i v českých obchodech. GFX s těmito čipy začaly dělat snad všichni výrobci co spolupracují s ATI, takže zásoby určitě budou. Dostupný je i RADEON X1800 XL a světe div se, dokonce i pro CrossFire verzi. Radostná zpráva se týká také RADEONu X1600 XT, který odstartoval masovou produkci v těchto dnech a první kousky by se mohly teoreticky objevit do 14 dnů.
No a po sérii dobrých zpráv je tu také jedna špatná. Aniž bychom chtěli malovat čerta na zeď, Sapphire, jako jeden z dvorních výrobců ATI očekává zahájení masové produkce RADEONu X1800 XT (naše HW Téma) ne na dřív, než na 50. nebo 51. týden 2005. Takže rozhodně až po jedenáctém prosinci 2005. V nejlepším případě mají první zásilky s X1800 XT dorazit do Evropy asi tak den před 24. prosincem - a to ještě v množství větším než malém. Čímž je v podstatě jasně řečeno, že nákup této high-endové grafiky do vašeho vánočního PC asi nepřipadá v úvahu. O aktuálním vývoji samozřejmě budeme i nadále informovat.

zdroj: PCInpact

cappy

Nejnovější články