Need for Speed v reálu se zle nevyplatil
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed v reálu se zle nevyplatil

28. 1. 2006 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Není to tak dávno, co jsme vám přinesli informaci o tom, jak se společnost Microsoft Corp.

a automobilka Nissan rozhodly spojit své síly a vyrobit první vůz s plně integrovaným herním systémem (Xbox 360). Nissan URGE sice ještě zdaleka v nabídce prodejců automobilů této značky nenajdete, a ani jiný výrobce nic takového zatím nenabízí, přesto se stalo něco, co vede opět k zamyšlení, jestli jde svět motorových vozidel se světem her tak úplně dohromady. V kanadském tisku se totiž v týdnu objevila zpráva o velmi dramatické nehodě s následkem smrti, kde svou roli sehrála hra Need For Speed.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obětí neštěstí se stal 46letý taxikář, který se připletl do cesty dvěma 18letým mladíkům řítícím se nepřiměřenou rychlostí v luxusních autech ulicí Mt. Pleasant v Torontu. Podle policie výtečníci v noci z úterka na středu závodili ve vozech Mercedes Benz v místech, kde byla povolena 50 km/h, rychlostí až 140 km/h. Taxikáře jeden z nich sestřelil ze silnice v momentě, kdy se s vozem pokusil odbočit doleva. Zatímco taxík byl totálně na šrot a jeho řidič v něm našel smrt, mladík z Mercedesu utrpěl pouze pár škrábanců. Druhý "závodník" z místa ujel a proto mu k obvinění za trestuhodnou nedbalost s následkem smrti přibylo ještě jedno za ujetí z místa činu.

A kde v tom figuruje NFS? Policisté, kteří případ vyšetřovali, ji našli na předním sedadle řidiče Mercedesu. Detektiv Lobsinger to komentoval ve smyslu, že hra, která je postavena na tom, aby se hráči závodíc proplétali ulicemi za plného provozu, může nabádat k tomu, aby si to někteří jedinci vyzkoušeli v reálu. Novináři vzápětí začali dávat nehodu do přímé souvislosti s NFS. Lobsinger nicméně neměl podle vlastních slov v úmyslu ukazovat prstem na hru. Jak říká, tohle neštěstí nebylo zaviněno jí, ale nerespektováním pravidel provozu. Z vyjádření zástupce Torontské koalice taxikářů vyplývá, že nejde o nic nového. Čím dál víc mladých lidí se chce blýsknout před kamarády způsobem, který ohrožuje silniční provoz a životy.

Co si budeme povídat. Torontská nehoda prostě opět rozpoutala po Internetu divoké diskuse na téma vlivu her na chování hráčů. Deník Toronto Sun si např. zašel pro komentář i za expertem na pouliční závodění. Ten prohlásil, že všechno, čemu jsou dnešní mladí vystaveni, včetně videoher, má vliv na tuto problematiku. Dokonce poznamenal, že řada z těch, kteří na závodních hrách vyrostli, skutečně mohou mít problém s prolínáním reality a fantazie.

korgull

Nejnovější články