Left Behind: Eternal Forces v dohlednu
zdroj: tisková zpráva

Left Behind: Eternal Forces v dohlednu

2. 10. 2006 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Loni na podzim jsme vás prvně seznámili s hrou, která nese název Left Behind: Eternal Forces a na některé z vás by mohla působit podobně kontroverzně jako například Bully, byť z jiného důvodu.

Left Behind: Eternal Forces je totiž velmi ambiciózní real-time strategie na motivy velmi úspěšných křesťansky orientovaných románů. Ambiciózní je tento titul proto, že - jak uvádějí tvůrci ze studia Left Behind Games v rozhovoru pro Firingsquad - se chystá zařadit mezi hry tzv. hlavního proudu a zároveň nastolit intelektuální diskusi na téma věčnost a její důležitost. Příběh knih se prý dá videohře snadno přizpůsobit a oslovit by měl jak hráče-křesťany, tak i ty ostatní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Podstatou Left Behind: Eternal Forces, jež se bude odehrávat v postapokalyptickém New Yorku, má být rozhodující boj mezi mocnostmi dobra a zla. V singleplayerové kampani budou hráči hrát pouze na Tribulation Forces, což mají být ti "dobří", ale v multiplayeru už si svou stranu budete moci vybrat (protistrana se jmenuje Global Community Peacekeepers). V každém případě, váš úspěch bude záležet na tom, kolik lidiček v herním světě přesvědčíte, aby se k vám přidalo a bojovalo s vámi. Cílem navíc není zlikvidovat nepřítele do posledního, ale zachránit co nejvíc duší ze spárů antikrista. Člověk v této hře platí za nejcennější "surovinu". Každá postavička pohybující se ve hře má své jméno a jedinečnou osobnost. Narozdíl od jiných RTS zde nevypadávají jednotky z kasáren a nedoplňují tak vaše řady. Své "vojáky" si musíte poctivě najít, zrekrutovat a vytrénovat úplně sami. Ztráta takto pracně vypiplaného jedince vás zcela určitě zasáhne, takže si je budete muset náležitě chránit.

Obě strany jsou jinak schopny boje na spirituální i fyzické úrovni. Avšak narozdíl o těch "zlých" jsou ti "dobří" poněkud omezeni, a to tím, že jsou penalizováni za způsobení smrti. A jak moc má tento titul společného s původními knihami. Co se týče děje, velmi volně prý následuje příběh prvních několika románů série. Některé z hlavních postav se zde stanou hratelnými, např. Rayford, Chloe, Buck a Bruce (když budete hrát za ty "dobré"). Jak už bylo řečeno výše, chybět nemá ani multiplayer, kde si budete moci zahrát kooperativně, stejně jako kompetitivně. Podporováno má být až osm hráčů. Vývojáři prohlašují, že vytvořili opravdu skvělou hru s působivým příběhem a návykovou hratelností. Jak moc se toto tvrzení blíží skutečnosti, to se dozvíme snad již brzy. Na konci srpna prý Left Behind Games vydali beta demo a plné plánují vypustit zanedlouho. Hra jako taková by pak měla být hotova koncem října/začátkem listopadu.

zdroj: Firingsquad

korgull

Nejnovější články