Chcete prodat byt? S blízkou zastávkou MHD máte větší šanci

18. 11. 2010 – 20:48 | Bydlení | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Chcete prodat byt? S blízkou zastávkou MHD máte větší šanci
Mezi další kritéria, která lidé při volbě místa svého bydlení zvažují, je dostupnost kvalitního dětského hřiště, Foto:SXC | zdroj: NašePeníze.cz

Zájemci o bydlení stále více kladou důraz na dostupnost a atraktivitu lokality, až 94 procent respondentů průzkumu agentury Proximity Prague pro společnost Finep preferuje dobrou dostupnost zastávky MHD.

Druhým nejdůležitějším kritériem je blízkost obchodu či supermarketu, tu považuje za důležitou až 88 procent klientů. Pro mladé rodiny s dětmi je důležitá blízkost školy a školky, za důležitou ji považuje 71 procent respondentů.

Zatímco před pár lety byla při nákupu určující velikost bytu, teď se zákazníci zajímají i o další parametry, jako je dobrá občanská vybavenost, přítomnost zeleně a samozřejmě dobrá dopravní dostupnost. "Pokud denně musíte dojíždět autem, ať už do práce, obchodu nebo s dětmi do školy, brzy zjistíte, že nejste pánem svého času, ale stáváte se řidičem na plný úvazek. Stále více se setkáváme s klienty, kteří se vrací z okrajových částí Prahy zpátky do města. Zjistili, že v satelitech nemají dostatek zájmových aktivit a možnost volby škol," prohlásil předseda představenstva společnosti Finep Michal Kocián.

Mezi další kritéria, která lidé při volbě místa svého bydlení zvažují, je dostupnost kvalitního dětského hřiště a také možnost občerstvení v restauraci. Každého druhého zajímá, jestli je v lokalitě sportovní areál nebo fitness centrum.

-Filip Sušanka,Mediafax

Kurzy

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články