Chorvatsko: Autovlak na Jadran, jízdenky je možné rezervovat už teď

8. 5. 2009 – 8:26 | Životní styl | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Chorvatsko: Autovlak na Jadran, jízdenky je možné rezervovat už teď
Foto: ČD | zdroj: NašePeníze.cz

Autovozy budou v letošní sezóně opět řazeny také na rychlíku „Jadran“ z Prahy do chorvatského Splitu. Vlak bude letos ve směru do Splitu jezdit od 19. června do 4. září a už teď je možné na něj zakoupit rezervační doklady. Z pražského hlavního nádraží bude vlak odjíždět v 9:18 a do Splitu dojede za dvacet a půl hodiny. Zpět ze Splitu se bude vracet každý den od 20. června do 5. září vždy ve 21:00.



„Rychlík Jadran pojede v letošní sezóně přes Pardubice a Českou Třebovou, nikoliv jako v předešlých letech přes Havlíčkův Brod. Díky tomu se zkrátí cestovní doba o téměř hodinu a půl. U vlaku je letos zajištěn prodloužený předprodej a rezervační doklady na celou sezónu až do začátku září lze zajistit už teď,“ shrnuje Robert Černý.

- Dovolená: Bojíte se prasečí chřipky a chcete odstoupit od smlouvy s cestovní kanceláří?
- Obliba autovlaků roste, České dráhy loni odvezly na Slovensko přes pět a půl tisíce aut
- Chorvatsko: ceny vybraného zboží a služeb 2008, rady na cestu

Ve vlaku bude zařazen lůžkový a lehátkový vagón, vozy 2. třídy s místy k sezení a vůz uzpůsobený pro přepravu kol na základě povinné rezervace, chybět nebude ani tradiční autovůz pro přepravu automobilů a motocyklů.

Za přepravu automobilu rychlíkem Jadran z Prahy do Splitu a zpět zaplatí zákazníci ČD 113 EUR, což je při současném kurzu 3074 Kč. Přeprava motorky stojí v obou směrech 2149 Kč. Podrobný ceník a další informace jsou k dispozici na internetu www.cd.cz/jadran.

Kurzy

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články