Chystáte se lyžovat? Chraňte před následky úrazu svou peněženku

5. 11. 2010 – 14:53 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Chystáte se lyžovat? Chraňte před následky úrazu svou peněženku
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Při plánování zimní dovolené na lyžích v zahraničí, myslete nejen na radovánky, ale také na možné úrazy a komplikace s tím spojené.

Bolestivé zranění na sjezdovce může nejen omezit vaše sportování, ale také může vyvolat nepříjemný „vítr“ ve vaší peněžence. Předejít zbytečnému doplácení za ošetření ve zdravotních zařízeních v zahraničí můžete snadno uzavřením cestovního pojištění léčebných výloh Svět ve variantě Aktivity +, navrženým speciálně pro aktivní trávení volného času v zahraničí.

Slavia pojišťovna nabízí možnost pojistit se pro případ úrazu při zimních rekreačních sportech v zahraničí. Chystáte-li se vycestovat mimo ČR za účelem sportování a dalších pohybových aktivit v rámci aktivního odpočinku, zvolte typ cestovního pojištění léčebných výloh „Svět“ ve variantě „Aktivity +“. Pojištění pokrývá rekreační lyžování, snowboarding a rekreační jízdu na skibobech na vyznačených a pro veřejnost otevřených sjezdovkách a trasách. „Někteří lidé pečlivě nesledují pojistné podmínky, které mají sjednané například u svého celoročního cestovního pojištění k platební kartě. Teprve v případě potřeby využití daného pojištění zjistí, že se daný základní produkt nevztahuje na aktivní dovolenou v zahraničí. Proto rozhodně doporučujeme na aktivní odpočinek využít specializovaný pojistný produkt a ověřit si při sjednávání všechny výluky,“ vysvětluje Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny. Základním produktem cestovního pojištění je pojištění léčebných výloh, jako doplňková pojištění je pak možné přidat např. úrazové připojištění, pojištění odpovědnosti za škodu nebo pojištění zavazadel.

Cestovního pojištění „Aktivity +“ mohou využívat milovníci aktivního odpočinku také na sportovní činnosti mimo zimní sezónu. Pojištění se vztahuje také na rekreační sjíždění řek, bungee jumping, rafting, vysokohorskou turistiku, jachting, rekreační potápění, jízdu na koni
a další pohybové aktivity. Cestovní pojištění Svět je sjednáváno na určitou dobu pro trvání každé zahraniční dovolené.

Příklad ceny cestovního pojištění léčebných výloh ve variantě Aktivity+: 4členná rodina
(2 dospělí, dvě děti 7 a 12 let), 7 dní lyžování v Rakousku: 672 Kč

Zdravotní zákroky v zahraničí se prodraží (příklady celkových nákladů)
Zákrok Německo, Rakousko, Itálie

Zlomenina ruky – ošetření 15 000,- Kč
Zlomenina nohy – ošetření 25 000,- Kč
Otřes mozku – ošetření 15 000,- Kč
Převoz vrtulníkem 180 000,- Kč
Výjezd horské služby 80 000,- Kč

Kompletní přehled nabízených produktů, všech poboček a zastoupení Slavia pojišťovny je k dispozici na webových stránkách www.slavia-pojistovna.cz.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články