Člen ČSSD stranu žaluje, chce vědět, kolik doopravdy strana dluží

31. 7. 2010 – 8:17 | Politika | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

Člen ČSSD stranu žaluje, chce vědět, kolik doopravdy strana dluží
Nelíbí se mu, že předsednictvo strany schválilo, že záložně Fio zastaví budovy sousedící s pražským Lidovým domem, Foto:courtcom | zdroj: NašePeníze.cz

ČSSD má problém, v katastru nemovitostí se u jejích domů a pozemků objevila nepříjemná věta: Podán návrh na nařízení soudcovského zástavního práva. Píše o tom v sobotním vydání deník MF DNES.

Znamená to, že někdo podal žalobu na sociální demokracii a žádá, aby vedení strany nemohlo nakládat s majetkem. Ještě zajímavější je, že žalobu podal člen ČSSD Pavel Imriš z Brna. Nelíbí se mu, že předsednictvo strany schválilo, že záložně Fio zastaví budovy sousedící s pražským Lidovým domem. Na oplátku získali socialisté od záložny 180 milionů na předvolební kampaň. "Předsednictvo na to nemělo právo. Musela by to schválit celá ČSSD, tedy delegáti celostátního sjezdu strany," tvrdí v MF DNES Imriš.

 

Psali jsme dříve: ČSSD hospodaří se ztrátami. Za pár let prohospodařila přes půl miliardy

 

A odkazuje také na stanovy strany, které nepřipouštějí "snižování hodnoty majetku". "Zástava budovy je riziková a hrozí propadnutí majetku," říká Imriš. Podle něj navíc neexistuje žádný kvalifikovaný odhad ceny nemovitosti, jímž sociální demokraté ručí za půjčku na kampaň. "Podle našich právních zástupců zase neexistuje důvod, aby soud podobnému návrhu vyhověl," cituje MF DNES tajemníka Jiřího Havlíčka. Soud v Praze 1, kde žaloba leží, ještě nerozhodl.

 

<%Anketa135%>

 

Imrišovi jde také o to, aby se vyjasnilo, kolik strana dluží za kampaň. Oficiální čísla se totiž zásadně liší od odhadů, píše MF DNES.

-Zdenek Michora, Mediafax

Kam dál?

- ČSSD hospodaří se ztrátami. Za pár let prohospodařila přes půl miliardy

- ČSSD za propagaci značky utratila nejvíce, porazila i Lidl a Vodafone

- ČSSD: Vládní úspory musí pocítit všechny sociální skupiny

- Už i ČSSD přiznává: Lidé si musí sami spořit na penzi

Kurzy

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,290
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články