Odhaleny dvě nové hry série Combat Mission
zdroj: tisková zpráva

Odhaleny dvě nové hry série Combat Mission

11. 10. 2005 11:11 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Vývojáři z Battlefront.com odhalili na svých stránkách, konkrétně v diskusních fórech, něco, co jistě potěší příznivce série Combat Mission.

Připravují prý totiž hned dva nové tituly této řady. Má jít vlastně o první projekty poháněné novým enginem CMx2, o kterých se už předtím hodně spekulovalo. Aby byla fantasie fanoušků ve fórech usměrněna, rozhodli se tvůrci prozradit i první podrobnosti o svých nových dílech, respektive především o jednom z nich.

Combat Mission: Shock Force, tak se jmenuje první z her. Odehrávat se má v blízké budoucnosti, v roce 2007 v Sýrii. V příběhu půjde, velmi zhruba řečeno, o svržení nelegitimního režimu. Zájem na tom bude mít kde kdo ze širokého i dalekého okolí Sýrie a vaším úkolem by mělo být, dostat se do středu země a připojit se ke koaličním silám okolo Damašku. Postupně se pod vaším velením vystřídá několik jednotek. Začnete prý s US Army Stryker Brigade, která bude tvořit jádro vaší skupiny po celou dobu, ale později se k němu přidá ještě i US Mech Infantry a US Armor.

Těšit se můžete na rozsáhlou, polodynamickou singleplayerovou kampaň (pouze za US) s rozmanitými misemi, odehrávajícími se v různé prostředí (od pouště po město). V bitvách prý můžete počítat s podporou leteckou i dělostřeleckou. Vašimi nepřáteli mají být obyčejní vojáci Sýrie i její dobře trénované speciální síly, narychlo zorganizované milice a různá méně konvenční uskupení, což slibuje pestrost v hraní. Vedle kampaně tu bude ještě mód Quick Battles a editor pro vytváření dalších scénářů.

Druhá hra zatím nemá název, ale bude se prý odehrávat v období 2. světové války, v letech 1944/45. Další podrobnosti si tvůrci zatím nechávají pro sebe, protože prvně se chtějí plně věnovat předchozímu titulu.

korgull

Nejnovější články