ČNB zahájila správní řízení se společností ČEZ

31. 8. 2011 – 22:49 | Firmy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

ČNB zahájila správní řízení se společností ČEZ
Energetická firma měla potíže s předčasným zveřejněním už letos v únoru, kdy zveřejnila své hospodářské výsledky o tři dny dříve, než měla, Foto:ČEZ | zdroj: NašePeníze.cz

Česká národní banka (ČNB) zahájila správní řízení s energetickou společností ČEZ kvůli předčasnému zveřejnění hospodářských výsledků za druhé čtvrtletí letošního roku. Agentuře Mediafax to ve středu potvrdila mluvčí ČEZu Eva Nováková.

„Mohu potvrdit, že jsme dnes od ČNB dostali oznámení o zahájení správního řízení,“ řekla Nováková.

Podle jejích slov agentura Reuters na 210. pokus stáhla z anglické verze jeden ze souborů z postupně dokončovaných souborů informací. Poté co Reuters výsledky zveřejnila, tak ČEZ urychleně dokončil přípravu zprávy.

„Vzhledem k tomu, že v současné době probíhá správní řízení, tak nechceme situaci blíže komentovat,“ dodala mluvčí.

TIP: ČEZu unikly informace o hospodaření

Energetická firma měla potíže s předčasným zveřejněním už letos v únoru, kdy zveřejnila své hospodářské výsledky o tři dny dříve, než měla. Tehdy chyboval mluvčí energetického gigantu Ladislav Kříž, který k e-mailové pozvánce omylem připojil dokument obsahující údaje o výši provozního a čistého zisku stejně jako o tržbách společnosti. Přestupek vyšetřovala i pražská burza.

Čistý zisk společnosti ČEZ v druhém čtvrtletí letošního roku dosáhl 6,74 miliardy korun. V meziročním srovnání tak zisk klesl o 39,8 procenta. Tržby společnosti vzrostly o 4,4 procenta na 46,75 miliardy korun.

-Simone Radacicova | MED

Kurzy

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,640 23,820
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články