COFIDIS udržuje pozici nejméně rizikové nebankovní společnosti

25. 12. 2010 – 22:04 | Tiskové zprávy | Redakce NašePeníze.cz | Diskuze:

COFIDIS udržuje pozici nejméně rizikové nebankovní společnosti
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nejméně rizikový úvěr – stejně jako před rokem - nabízí společnost COFIDIS.

Vyplývá to z nového vydání tzv. indexu predátorského úvěrování (IPU), který připravuje společnost Člověk v tísni o.p.s.

Do nového průzkumu bylo zapojeno sedm místo původních devíti nebankovních společností v České republice, které jsou členy ČLFA – společnost COFIDIS, Profi Credit, Provident Financial, Cetelem, Home Credit a nově společnosti eCredit a Credium. Vypadl Essox, který přestal poskytovat hotovostní půjčky a Triangl, který přestal fungovat úplně.

Nejméně rizikový úvěr podle IPU nabízí společnost COFIDIS, následuje Provident Financial, Cetelem, Credium, Profi Credit, eCredit, nejhůře se letos umístila společnost Home Credit, která loni skončila na pátém místě.

COFIDIS se velmi dobře umístil ve třech z pěti dílčích indexů IPU, čímž získal pozici nejméně rizikové společnosti. Velmi kladně byla hodnocena absence využívání institutu dozorčí doložky a využívání úroků z prodlení dle občanského zákoníku. Velmi dobře byl COFIDIS také ohodnocen v parametru týkajícího se sankčních nákladů.

„Jsme velmi rádi, že v České republice existuje nezávislý průzkum, který poukazuje na to, že i mezi nebankovními společnostmi existují určité rozdíly. Díky tomuto průzkumu je podpořena důvěryhodnost společnosti COFIDIS a také naše dlouhodobé úsilí vycházet klientům vstříc, připravovat pro ně stále nové služby a zajišťovat jim profesionální servis, aniž bychom podporovali nezodpovědné zadlužování a kladli na klienty nadměrnou zátěž v podobě sankcí apod.,“ říká k výsledkům průzkumu Martina Fort, marketingová ředitelka společnosti COFIDIS.
 

Kurzy

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,580 23,760
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma

Nejnovější články