Lemony Snicket's: A Series of Unfortunate Events
zdroj: tisková zpráva

Lemony Snicket's: A Series of Unfortunate Events

28. 9. 2004 12:12 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Letos v zimě by měl mít premiéru nový film na motivy populárních knížek o dobrodružstvích tří hlavních hrdinů - sirotků Violet, Klause a Sunny Baudelairových, jejichž rodiče uhořeli při požáru.

Jednu z rolí v něm ztvární oblíbený hollywoodský komik Jim Carrey. A nejen ve filmu. Jim Carrey se totiž upsal také společnosti Activision ohledně dabingu do hry, která právě podle filmu, a potažmo i zmíněných knih, vzniká v dílnách vývojářského týmu Amaze Entertainment (a přidružených firem, které mají na starost jednotlivé platformy). Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, jak se herní titul jmenuje, by měl vyjít už v listopadu, tedy o něco dříve, než přijde jeho filmová předloha do kin. Jde o akční adventuru, na kterou se mohou těšit všichni, kdo mají alespoň některou z následujících platforem: PC (KnowWonder), PS2, GC, Xbox (Adrenium Games) a GBA (Griptonite Games).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Možná si říkáte, že pravděpodobnost, že se tento titul bude prodávat i u nás, je velmi malá. Věřte nebo ne, skutečně bude. Na hry od společnosti Activision má práva CD Projekt a osud tomu chtěl, že se Lemony Snicket ocitla vedle řady očekávaných titulů, jako Tony Hawk Underground 2, Vampire Bloodlines, aj., v jeho vydavatelském plánu. Nicméně, i když má CD projekt ve zvyku většinu her lokalizovat, tato adventura zůstane v původní angličtině (stejně jako další letos plánované tituly). Jednak je to proto, že by kvůli lokalizaci vyšla s přílišným zpožděním, a pak také proto, že smlouva s Activision je ještě moc čerstvá a bude chvíli trvat, než se spolupráce ustálí.

Jak už je naznačeno výše, hra se bude soustředit na příběh tří sirotků a jejich unikátní vlastnosti a schopnosti. Violet, Klaus a Sunny byli po smrti svých rodičů svěřeni do péče svého zlého strýce Olafa. Hráč v průběhu hry vystřídá všechny tři hrdiny, bude se mezi nimi moci přepínat. Dívka Violet bude ve hře působit jako šikovný vynálezce - během hraní najdete spoustu objektů, které bude možné kombinovat a vytvářet z nich nejrůznější pasti; Klaus je odvážný a prcek Sunny zase umí bolestivě kousnout. Celkem má být připraveno 17 misí, vycházejících z příběhu popsaného ve filmu a prvních třech knih. Setkáte se se spoustou zajímavých postaviček a poznáte mnoho zajímavých míst.
zdroj: PR

korgull

Nejnovější články