Recenze a kooperativní video z H&D2: Sabre Squadron
zdroj: tisková zpráva

Recenze a kooperativní video z H&D2: Sabre Squadron

29. 9. 2004 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Na internetu se objevily první recenze datadisku Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron, který stejně jako původní takticko-akční hru vytvořili brněnští Illusion Softworks.

Hlavní novinkou a nejzajímavější částí datadisku je rozhodně kooperativní multiplayer, který také v článku na Eurogameru sklidil největší pochvalu. Do kooperativního módu se může zapojit překvapivě až 6 hráčů a nikoliv tedy pouze 4, což je standardní počet vojáků ve vaší SAS jednotce v singleplayerové kampani. Co-op je hratelný na všech nových 9 mapách z kampaní, zpětně (na mapy z H&D2) však aplikovat nelze. Na EuroGameru si přídavek vysloužil skóre 7/10. Celkově by prý série nyní potřebovala přece jen už trochu oživit a ani AI, ať už spolubojovníků či nepřátel, není dle recenzenta nejzářivější. Kdo si však styl hry oblíbil, nemusí podle EuroGameru nad přídavkem Sabre Squadron rozhodně váhat.

Jako druzí proklepli datadisk na webu této specializované anglické fanstránky, kde si rovněž hlavně díky skvělému kooperativnímu modu vysloužil hodnocení 8/10. Autor tamní recenze srozumitelně popisuje a hodnotí jednotlivé oblasti hry, z nichž asi nejhůře dopadla AI, resp. bug při zadávání hlasových příkazů. Pokud se vojáci plazí a zadáte jim příkaz "freeze" nebo "halt", zastaví se a změní pozici na zakleknutí nebo se rovnou postaví, což pochopitelně není vždy zrovna dvakrát žádoucí. Nebýt tohoto nedostatku, ohodnotil by prý recenzent Sabre Squadron dokonce známkou 9/10.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V naší galerii přibyla pořádná várka nových screenshotů, z nichž část pochází oficiálně od Take 2 a zbytek jsem vytípala při hraní různých misí. Pokud však radši chcete vidět Sabre Squadron přímo za běhu, nabízíme vám ke stažení zajímavé video z kooperativního multiplayeru (13 MB nebo 43 MB, WMV), které exkluzivně pro Tiscali Games natočil M@ster. V téměř desetiminutovém sestřihu uvidíte akci z prostředí několika misí (Sicílie, Burgundsko) a budete si moci vychutnat i sledování dráhy projektilu, vystřeleného z protitankového děla PAK 40, které je jednou z nových zbraní.

V ČR by měl být datadisk v prodeji od půlky října, ačkoliv přesné datum vydání zatím nebylo Cenegou zveřejněno. Jisté však je, že pokud jde o míru lokalizace, vyjde Sabre Squadron v anglické verzi s českým manuálem, přičemž české titulky by měly být prý vydány později formou patche volně ke stažení. Na Tiscali Gameshopu si však můžete přídavek předobjednávat už nyní, a to za 899 Kč. Na závěr ještě prozradím, že recenzi H&D2: Sabre Squadron najdete i v říjnovém čísle magazínu LEVEL (č.118, vychází koncem příštího týdne), kde jsem jej po dohrání ohodnotila 80%.
zdroj: vlastní zpráva, PR, EuroGamer, GameRanking a další

ka

Nejnovější články