USA přiwiitá Wii v listopadu, Japonsko v prosinci
zdroj: tisková zpráva

USA přiwiitá Wii v listopadu, Japonsko v prosinci

14. 9. 2006 18:18 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Oficiální informace o uvedení konzole Wii na trh v USA a Japonsku.

Celý dnešní den to na internetu, zejména tedy v té části, kterou sledujeme my, vře, neboť se očekávalo vyslovení společnosti Nintendo ohledně uvedení její nové konzole nazvané Wii na americký a japonský trh. Už ráno jste v našich krátkých zprávách mohli zaregistrovat malou zmínku, která kolovala ještě před oficiální dnešní tiskovou konferencí v New Yorku. Teď už je po americké tiskovce a my vám tak můžeme shrnout všechny informace, které se k nám do této chvíle dostaly. Zítra má mimochodem dojít k jedné ještě v Londýně.
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Předně tedy datum a cena. V USA bude konzole k dostání od 19. listopadu, a to - teď se držte - za cenu 249,99 dolarů, což je částka velmi výrazně nižší než za jakou pořídíte 11. listopadu přicházející konkurenční produkt od Sony. Japonský trh se Wii dočká o něco později, a to 2. prosince. Tamní hráči budou muset sáhnout do kapsy pro 25 tisíc yenů, což je v přepočtu nějakých 212 dolarů. Plán je takový, že se ještě letos dodá do obchodů 4 miliony kusů. Pro srovnání, Sony letos plánuje vypustit pouze 2 miliony kusů své PS3, která bude k dostání ve dvou verzích, jedné (20 GB) za 500 dolarů a druhé (60 GB) za 600.

Zatímco Američané se mohou těšit na 25 herních titulů do začátku, s cenou kolem 50 dolarů (pokud jde o hry přímo od Nintenda, ostatní výrobci stanovují ceny sami), Japonci se budou muset spokojit s "pouhými" 16, protože v jejich zaváděcím balíčku nebudou zahrnuty hry sportovní a zaplatí za ně v rozmezí od 4800 do 6800 yenů. Do konce roku se jinak počítá s až 30 hrami. Pro představu, zájemci o Wii si budou moci hned při koupi konzole vybrat například z her jako The Legend of Zelda: Twilight Princess, Call of Duty 3, Tony Hawk's Downhill Jam, Trauma Center: Second Opinion, Need for Speed: Carbon, Madden 07, Elebits, Super Monkey Ball Banana Blitz, Rayman: Raving Rabbids, Splinter Cell: Double Agent, ad. Původně měla být v tomto balíku zahrnuta také Metroid Prime 3, ale ta byla odložena až na 2007. Navíc se zdá, že úvodní sada nezahrnuje hry s online multiplayerem.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Wii bude jinak vybavena podobnou službou jako Xbox, díky níž si budou hráči moci stahovat hry online. Nejdříve hlavně ty pro starší konzole, které postupně doplní i nové, jich Nintendo plánuje vydávat až deset během měsíce. Služba se jmenuje Wii Virtual Console a fungovat bude podobně jako Xbox Live Arcade. Hráč si v obchodě zakoupí kartu s kreditem, za 2000 bodů zaplatí asi 20 dolarů, a ten pak může použít na nákup her. Tituly NES budou stát 500 Wii bodů, za SNES dá 800 bodů a za gamesku pro Nintendo 64 dokonce 1000 bodů. Platit by se mělo nechat i normálními kreditkami. Ovšem nejen pro hry byla Wii stvořena. Její součástí je totiž také web browser a řada dalších mediálních funkcí (přístup ke kanálům s počasím, zprávami, možnost posílání zpráv dalším uživatelům Wii, apod.). Spuštěny byly také oficiální stránky Wii.

Update: Konečně k nám dorazila i oficiální tisková zpráva Nintenda, která je ještě konkrétnější. Výše zmíněná cena (249,99 dolarů) prý zahrnuje jeden dálkový ovladač, jeden "Nunchuk" ovladač a sadu pěti různých Wii Sports her na jednom disku. Každá Wii konzole se může pochlubit sérií "on-screen" kanálů, které tvoří Wii Channel Menu, díky němuž je konzole přístupná a dobře přizpůsobitelná jak pro zanícené gamesníky, tak i pro lidi, kteří nikdy předtím ještě nehráli. Je to taková startovní čára pro všechny další funkce. Jednotlivé kanály jsou vstupní branou pro nejrůznější zábavní volby. Když je Wii připojena k TV, Wii Channel Menu nabízí jednoduchý interface, jehož prostřednictvím si můžete vybrat, které tituly chcete momentálně hrát, jestli chcete sledovat zprávy nebo počasí, prohlížet si či poslat někomu fotky, anebo si třeba vytvořit karikaturu sebe sama, již můžete následně použít i ve hrách. O možnosti získat další, klasické hry směnou Wii bodů online jsme již psali.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Na čem si Nintendo hodně zakládá, to je právě samotný systém ovládání. Ovladač je prý velmi tvůrčí, první svého druhu. Jeho pozice může být detekována ve 3D prostoru, což uživatelům umožňuje značně intuitivní a přesné ovládání. Navíc je malý a lehký. Příkladem použití v akci může být hra se stolním tenisem, kde budete moci s ovladačem nakládat podobně jako s pálkou, když se budete snažit vybrat míček.
zdroj: Yahoo, Gamesindustry, gamespot, Firingsquad

korgull

Nejnovější články