Další podrobnosti o Gothic III
zdroj: tisková zpráva

Další podrobnosti o Gothic III

5. 8. 2006 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Není tomu ani týden, co jsme publikovali rozsáhlé preview očekávaného německého RPG Gothic 3 a už se mezitím zase vyrojili nové informace doprovázené i várkou čerstvých screenshotů, které povětšinou zachycují bojové pasáže.

Akční ukázky věrohodně demonstrují mnohem propracovanější animace postav a to zejména díky použití technologie motion-capture. Zmínku si zaslouží i vůbec první obrázek pouště. Další píseční screenshot nabízí server GameSpy ve svém hands-on preview, kde mimo jiné potvrzuje informaci, že každá NPC bude smrtelná, ale i po vyvraždění všech postav má být hra, byť s velkými potížemi, dohratelná. Kompletní překlad článku naleznete na domácí fanstránce Gothicz.net.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Své dojmy vydal i GameSpot, který převrací vzhůru nohama stávající info o rozloze herního světa – veškeré zdroje uváděly 75 kilometrů čtverečních, ale zřejmě se jednalo o nějaké (vážné) nedorozumění, protože ve skutečnosti se bude G3 odehrávat na 7,5 mílích čtverečních (tj. asi 19,5 km). Další věcí je, že páčení zámků by mělo probíhat formou minihry, ale již neprozradili, zda půjde o to samé jako minule (namátkové mačkání kláves doleva a doprava) nebo tvůrci chystají něco nového. Třešničkou na dortu jsou pak tři nová, vždy necelou minutu dlouhá, gameplay videa (thx El Kamil). Ta, za doprovodu hudby, zvuků a sem tam nízkého počtu fps, zobrazují převážně různé bojové scény (ať už za pomoci mečů nebo magie) a i tak trochu nechtěně dokazují, že je ještě stále co dolaďovat (místy nereagující, do textur zajíždějící / zasekávající se nepřátelé atd.).

Co je lepší, Gothic 3 nebo Oblivion? Ačkoliv prvně jmenovaný se stále nachází ve fázi vývoje, německý GameStar se v rámci svého osmistránkového preview o letmé porovnání pokusil. Jejich duel si můžete prohlédnout opět na oné fanstránce, která mimoto nabízí kompletní překlad článku s několika doplňujícími, méně důležitými informacemi, které se v našem pondělním rozboru nevyskytly. Co se lokalizace formou titulků do našeho jazyka týče, český distributor SeVeN M o této možnosti, jak již před nějakou dobou uvedl Martin Schovanec v diskuzním fóru Tiscali GameShopu/(X)Zone, uvažuje. V každém případě, pokud se na oficiálním překladu dělat bude, lokalizovaná verze vyjde až o několik měsíců později. A na závěr ještě ukázka krabice sběratelské edice G3 (ještě se neví, zda dorazí i k nám) a boxu pro Evropu.
zdroj: GameSpot, GameSpy, fansite, fórum

moolker

Nejnovější články