Další detaily o PS3 a Nintendo Wii
zdroj: tisková zpráva

Další detaily o PS3 a Nintendo Wii

9. 11. 2006 12:12 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nově příchozí konzole se nám postupně odhalují, přičemž v kapitole PlayStation 3 stojí za připomenutí několik nových zpráv.

O tichém chodu Blu-ray mechaniky - oproti DVD drajvu u Xbox 360, šla už řeč. Stejně jako o podivné číslovce sedm, což je maximální počet ke konzoli připojitelných ovladačů SIXAXIS, kde Sony v tuto chvíli neplánuje jejich kabelovou verzi. Úplně naopak to je však s dalšími důležitými periferiemi, kombem klávesnice a myš, co vám udělají radost při browsování po netu. Jenomže zatímco např. standardní USB klávesnice podporovaná je (plug-n-play), její Bluetooth alternativa nikoliv. A pokud si k PS3 plánujete přidat webkameru, jediná podporovaná je EyeToy, kde ovšem lze sáhnout i po stávající PS2 verzi. Tedy ne, že by to k něčemu bylo, neboť v začátcích fungování online služby PlayStation Network Platform se údajně počítá jenom s posíláním textových zpráv… V závěru povídání o next-gen stroji od Sony snad ještě zmínka o absentujícím a neplánovaném VGA výstupu a využití vlastního hudebního soundtracku pro právě hranou hru. Netuším, jestli se uvedené bude vztahovat i na hry nabídnuté ke stažení, mezi nimiž se dříve mluvilo také o knihovně titulů pro Mega Drive (což Sega nicméně zpochybnila), aby se nyní stejně nahlas hovořilo o Saturnu - Sega Saturn byla 32-ti bitová konzole na úrovni PSX, ovšem slabší v 3D aplikacích.

Byla-li tu řeč o modelu stahování her nelze zapomenout na nabídku Virtuální konzole u Wii, kde bude nabízena herní klasika z dřívějších herních systémů jako je SNES, Mega Drive či N64. Uvedené hry budete moci stáhnout jednak do 512MB flash paměti konzole nebo na SD kartu, ovšem z této budou ke spuštění pouze na konzoli, na níž došlo prvotně ke stažení. Pokud o jednou stažená a zaplacená data, resp. hry, přijdete, budete si moci jejich download zopakovat, nyní již gratis. Součástí stažené hry bude i digitální kopie jejího manuálu! Co je trochu smutné je fakt, že i tyhle retro herní kusy budou mít regionální omezení, takže si u nás nebudete moci stáhnout, resp. zahrát kupř. SNES hity nabízené skrze model Virtuální konzole za velkou louží. Zajímavostí je, že všechny tituly ke stažení budete moci hrát za využití separátně prodávaného klasického Wii ovladače a také ovladače pro současnou GameCube. Pokud tento gamepad doma máte, rozhodně se jej nezbavujte, protože s Wii plně kompatibilní GameCube tituly budete moci hrát právě a jen skrze GameCube pad. Libůstkou nakonec může být info, že NES hry půjdou ovládat i skrze wiimote, ovšem nikoliv pomocí jeho specifických funkcí, toliko skrze tlačítkové dispozice. A že vaše Wii konto má mít svou hranici v podobě 10.000 bodů.

Update - Podle dnešní tiskovky Conquestu bude u nás Wii v prodeji od 8. prosince 2006 za cenu 7990 Kč.

zdroj: Magicbox

mart

Nejnovější články